Žilinský Večerník

18. október 2024 | Lukáš
| 1°C

Spravodajstvo

Motocyklista a chodec sa zrazili, obaja ležia v nemocnici

Minulý utorok počuli obyvatelia Hlín VII v neskorých večerných hodinách silný náraz. Mladý motocyklista na skútri mal kolíziu s chodcom. Dôchodca je vo vážnom stave.

12.08.2013 | 14:21

ŽILINA. V utorok 6. augusta pred desiatou hodinou večer došlo na Hlinskej ulici k zrážke skútra a chodca. Iba 17-ročný Žilinčan išiel na skútri po ceste v smere od mesta na sídlisko Solinky. V úseku len pár metrov od miesta, kde sa križuje Ulica V. Javorku a Hlinská, došlo okolo 22. h z doposiaľ presne nezistených príčin k jeho stretu so 74-ročným chodcom.


Ľudia, čo bývajú v okolitých panelákoch, okamžite pribehli na miesto a zisťovali, čo sa stalo. „Videl som skúter, vyzeral ako môjho kamaráta. Pozriem sa do sanitky a v nej Maťo. Neviem, čo sa mohlo stať,“ hovoril mladý chlapec.
„Bola to poriadna rana. Myslel som si, že ide o autonehodu,“ hovoril jeden z prítomných, ktorý zrážku počul a prišiel sa pozrieť.

 

Obaja účastníci dopravnej nehody boli okamžite prevezení na ošetrenie do nemocnice. Podľa polície u nich nebolo možné na mieste vykonať dychové skúšky, preto bol nariadený odber krvi za účelom zistenia, či neboli ovplyvnení návykovou látkou. „Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho objasňovania,“ uviedla žilinská polícia.


Pri dopravnej nehode utrpel dôchodca ťažké zranenia. „Pacient k nám bol privezený s vážnym poranením hlavy a viacerých vnútorných orgánov. Naďalej ostáva hospitalizovaný v našom zdravotníckom zariadení,“ informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Mária Koporecová. 
Mladý vodič bol prevezený do Martinskej fakultnej nemocnice. Podľa informácií od polície má zranenia s predpokladanou dobou práceneschopnosti do šiestich týždňov. Nič bližšie k jeho zdravotného stavu sa nám nepodarilo zistiť.


Nehoda ochromila i mestskú autobusovú dopravu. Niektorým trolejbusom, najmä tým prvým, ktoré prišli k miestu nehody, sa okolo podarilo prejsť. Neskôr bol už úsek prakticky neprejazdný. Cestujúci vystupovali a išli domov pešo. V smere do mesta ostali stáť minimálne dva spoje, od Soliniek tu pred jedenástou hodinou stáli už štyri trolejbusy. Vodiči Dopravného podniku mesta Žilina nahlásili túto udalosť na dispečing o 22.15 h a uzávierka trvala 35 minút.


-vc-
Snímka: polícia

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod