Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -4°C

Recepty

Murín v košeli

10 dag masla, 6 vajec, 10 dag cukru, vanilkový cukor, 10 dag mandlí, 6 tabličiek čokolády

10.10.2016 | 12:07

10 dag masla vymiešame so 6 žĺtkami (pridávame po jednom). Miešať treba stále, aby sa maslo nezrazilo. Potom pridáme cukor, vanilkový cukor, mleté olúpané mandle a roztopenú čokoládu. Keď je to všetko hladké, pridáme sneh zo 4 bielkov, a zľahka zamiešame. Hmotu vlejeme do vymastenej, omrvinkami vysypanej formy a dáme variť nad paru.

Plnka: 16 dag cukru rozpustíme a zvaríme na ohni, nie na hustý sirup. Keď vychladne, zamiešame do tuhého snehu zo 4 bielkov, k tomu pridáme i máličko rumu. Touto polevou polejeme puding a môžeme podávať.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod