
Piškóta: Vyšľaháme si sneh z 5 bielkov a práškového cukru do peny, pridáme 1 dl vody a vymiešame. Pomaly pridávame múku, prášok do pečiva a olej. Vymiešame a ručne jemne zamiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 180 stupňov cca 15 – 20 minút (podľa rúry), aby bolo cesto zlatistej farby. Necháme vychladnúť.
Plnka I: Z čučoriedkového kompótu zlejeme šťavu a doplníme 1 l džúsu. Šťavu zmiešame so zlatými klasmi, osladíme a uvaríme na hustú kašu. Nechámevychladnúť. Po vychladnutí vmiešame čučoriedky.
Plnka II: Kyslé smotany vymiešame s vanilkovým cukrom. Primiešame vyšľahanú tuhú šľahačku. Na cesto koláča dáme čučoriedkový puding a na vrch šľahačkovú plnku. Na vrch poukladáme BB keksy. Zalejeme čokoládovou polevou a dáme stuhnúť. Krájame podľa BB keksov.
Dobrú chuť!