Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -5°C

Recepty

Nákyp zo šošovice, zemiakov a zeleniny

200 g veľkozrnnej šošovice, 300 g očistených zemiakov, 300 g očistenej nakrájanej zeleniny alebo mrazenej zeleninovej zmesi, 4 PL oleja (lisovaného za studena), soľ, 2 PL vegety, 1 cibuľa, 3 PL polohrubej múky, 2 dl mlieka, muškátový kvet, oregano, 1 vajce, 100 g postrúhaného údeného syra, tuk na vymastenie formy, petržlenová vňať alebo pažítka

26.01.2017 | 14:11

Asi hodinu napučenú šošovicu uvaríme domäkka. Zemiaky nakrájame na plátky a so zeleninou dáme do 2 PL horúceho oleja, pridáme soľ, vegetu a krátko podusíme. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme múku, krátko opražíme, po častiach prilievame mlieko, rozšľaháme na hladkú omáčku a 15 min. ju za občasného premiešania povaríme. Do vychladnutej omáčky primiešame korenie, rozšľahané vajcia a syr. Zapekaciu formu vymastíme, dáme časť osolenej šošovice, zemiaky so zeleninou, zvyšok šošovice, zalejeme omáčkou a v dobre vyhriatej rúre pečieme 25 až 30 min. Nákyp posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod