Žilinský Večerník

8. september 2024 | Miriama
| 12°C

Spravodajstvo

„Neviditeľnú“ odbočku do Strečna neosvetlia

Vodiči ju nemajú práve v obľube. Prvá odbočka na Strečno na ťahu Žilina - Košice je podľa nich slabo označená a neosvetlená.

03.02.2014 | 14:15

STREČNO. „Hrozná odbočka. Zakaždým, keď idem už za tmy do Strečna, radšej spomalím, lebo ju zbadám na poslednú chvíľu. Nechápem, prečo ju neosvetlia. Už niekoľko rokov počúvam tento názor od viacerých vodičov,“ zatelefonoval nám podnet muž zo Žiliny.

Odbočka sa nachádza na ceste I. triedy 18 (I/18), ktorú spravuje Slovenska správa ciest (SSC). Ako informuje hovorkyňa Zuzana Hromcová, na ceste I/18 sú tri miesta na odbočenie do obce Strečno. „Všetky križovatky umožňujú iba pravostranné odbočenie z cesty I/18 a pravostranné napojenie na cestu I/18, a sú riadne označené podľa určenia zvislého dopravného značenia cestným správnym orgánom a pokynov dopravnej polície,“ dodáva.

Správca cesty by mal byť kompetentný túto odbočku v prípade potreby osvetliť. To však neplánuje. „Uvedený úsek je dôsledne kontrolovaný dopravnou políciou a správcom komunikácie. Prípadné nedostatky sú operatívne odstraňované. Investičná výstavba a správa ciest - Žilina - SSC neuvažuje o osvetlení uvedených križovatiek.“

Hoci podľa niektorých vodičov „neviditeľná“ odbočka ostane v takom stave ako je, môžu mať aspoň na istú dobu srdce na mieste. V súčasnosti ju za tmy osvetľuje neďaleký reklamný billboard.
 

Veronika Cvinčeková
Snímka autorka

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod