Žilinský Večerník

18. október 2024 | Lukáš
| -0°C

Šport

Nová posila Pavol Jurčo: Veľmi sa teším, hlavne byť zdravý

Nepochodila Trnava ani Ružomberok a potichu pytačky o kanoniera bystrickej Dukly vyhrali žlto-zelené farby. V týchto dňoch Pavol Jurčo oslavujúci svoje 28. narodeniny (12. februára 1986) si dal ideálny darček a v našom prvom rozhovore neskrýval pocity radosti a šťastia z ďalšieho pôsobenia v jednom z najprestížnejších slovenských klubov.

10.02.2014 | 15:02

Vaše meno bolo najhorúcejším prestupovým artiklom na slovenskom trhu, definitívne teda Žilina?

Už je všetko dohodnuté, som veľmi šťastný. Dopadlo to tak, že sa mi ozval pán Belaník a potom tréner Guľa. Dohodli sa aj prezidenti zo Žiliny a Michaloviec, najprv malo ísť o hosťovanie s následnou opciou, no podľa mojich informácií ide o prestup.
 

Po všetkých zdravotných patáliách a napredovaní v B. Bystrici je najväčšia výzva kariéry pôsobenie v žilinskom drese?

Po dlhšom čase som konečne zdravý, naštartoval som to v Michalovciach a veľmi sa mi darilo v Bystrici. Žilina produkuje štýl futbalu, ktorý mi vyhovuje. Ja verím, že skvelá príprava vybuchne do gólov a víťazstiev v jarnej časti.
 

Na jeseň ste strelili 8 gólov, na jar ich bude viac? Po dvoch stretnutiach v Žiline však nenastupujete čisto na hrote…

Ja som hral v minulosti aj v Košiciach všetky útočné pozície, mne je jedno, kde ma tréner postaví. Ja som tu prišiel, aby som góly strieľal – k tomu treba systematicky pracovať, treba sa dostávať do šancí, následne ich premieňať a tým si zvyšovať sebavedomie. Nejaké gólové méty si nedávam, veľmi sa teším a idem si to tu v Žiline užívať. Nikdy som nemal sezónu, ktorú by som dohral bez zranenia. Preto byť zdravý je základ, potom je pohoda a prídu aj góly.
 

Ste ďalší útočný „východňar“ v žilinskej kabíne, už ste sa stihli zabývať na severe Slovenska?

Som tu len týždeň a bývam na Akadémii MŠK Žilina. Po sústredení v Turecku príde za mnou manželka Martinka s čoskoro 2-ročnou dcérkou Martinkou a niečo si nájdeme. Manželka je z Košíc, tam sme sa zabývali, i keď narodil som sa v Levoči a vyrastal v Spišskej Novej Vsi. No teraz budeme Žilinčania, skutočne sa nesmierne tešíme. Že sme zdraví, že môžeme hrať taký futbal, ako hráme.
 

Váš prvý odkaz pre žilinských fanúšikov?

Chceme našou atraktívnou hrou prilákať ľudí na veľmi krásny štadión. Žilina si zaslúži, aby hrala o tie najvyššie pozície, pretože tam patrí. My hráči budeme robiť všetko preto, aby to tak bolo. Onedlho štartuje liga, verím, že diváci budú stále s nami a povzbudzovať nás.
 

Juraj Vnuk
Snímka Ján Mintál

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod