Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -4°C

Recepty

Obrátený jablkový koláč

100 g pomletých orechov, 1 kg postrúhaných jabĺk, cukor, vanilkový cukor, piškótové cesto: 4 vajcia, 4 PL cukru, 2 PL kakaa, 2 PL múky, krém: 3 vajcia, 5 PL cukru, 1 vanilkový cukor, 200 g masla

29.11.2017 | 15:09

Na plech dáme mastný papier, ktorý ešte dobre potrieme tukom, posypeme orechmi, jablkami, cukrom, vanilkovým cukrom a predpečieme v rúre. Po zapečení vylejeme na jablká piškótové cesto. Po upečení koláč ochladíme a obrátime, papier stiahneme a na jablká potrieme krém, ktorý sme vyšľahali nad parou a do vychladnutej zmesi sme pridali 200 g masla. Vrch koláča môžeme poliať čokoládovou polevou alebo posypať strúhanou čokoládou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod