Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -4°C

Recepty

Orechová torta

8 vajec, 1/4 kg práškového cukru, 1/4 kg mletých orechov, 2 PL strúhanky, šťava z citróna, krém: 4 vajcia, 20 dag práškového cukru, čokoláda alebo kakao, 1/4 kg masla

02.03.2017 | 14:17

Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme orechy, strúhanku, šťavu z citróna a tuhý sneh z bielkov. Dáme do formy a pečieme v mierne vyhriatej rúre. Upečenú tortu necháme vychladnúť, potom dvakrát prerežeme a natrieme krémom. Krém: Celé vajcia dáme do hrnčeka s polovicou cukru a miešame nad parou, kým zmes nestuhne. Potom pridáme 3 – 4 tabličky čokolády alebo 3 – 4 lyžičky kakaa, dobre rozmiešame a necháme vychladnúť. Maslo s ostatným cukrom vymiešame a keď je vaječná zmes vychladnutá, pridávame pomaly do masla a dobre vymiešame.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod