Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -4°C

Recepty

Orechové kocky s bielou polevou

6 žĺtkov, 6 PL práškového cukru, 4 PL teplej vody, 4 PL oleja, 2 PL kakaa, 6 PL polohrubej múky, prášok do pečiva, pikantný džem, 20 dag orechov, 2 dag práškového cukru, 1 dl rumu. Poleva: 1/4 stuženého tuku, 1/4 kg mletého cukru, 20 dag sušeného mlieka

13.09.2017 | 13:25

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme teplú vodu, olej, kakao, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Upečený koláč potrieme pikantným džemom. Vymiešame si 20 dag orechov a 2 dag práškového cukru a 1 dl rumu. Natrieme na džem. Ingrediencie na polevu zmiesime na cesto, ktoré na cukre vyvaľkáme a prenesieme na koláč. Potom ho na chvíľu mierne zaťažíme. Zdobíme čokoládovou polevou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod