Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -4°C

Recepty

Pagáčiky

Cesto: 600 g polohrubej múky, 2 lyžičky soli, 2 lyžičky cukru, 1 kocka kvasníc, 400 ml mlieka, 100 ml oleja Plnka:1 celá Hera, 2 žĺtky, 2 lyžičky soli

28.11.2016 | 08:23

Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a necháme 20 minút kvasiť. Potom cesto rozvaľkáme, natrieme plnkou a zrolujeme. Rolku nakrájame a potom pagáčiky ukladáme s väčším rozostúpením na plech vyložený papierom na pečenie, nakoľko pri pečení zväčšia svoj objem. Navrchu ich potrieme zvyškom plnky a posypeme sezamovými semienkami alebo rascou. Pečieme asi 20 minút.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod