Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Palacinky s údeným mäsom

Palacinky: 30 dag hladkej múky, ½ l mlieka, 1 vajce, soľ, olej Plnka: 10 dag údeného mäsa alebo šunky na 3 palacinky a jedno vajce

14.10.2016 | 10:36

V polovici mlieka rozšľaháme vajce, pridáme múku a dobre rozmiešame. Pridáme štipku soli, dolejeme zvyšné mlieko, premiešame a necháme postáť asi 2 – 3 hodiny. Urobíme palacinky, ktoré pečieme na rozpálenej panvici jemne potretej olejom.

Údené mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku. Z vajíčok urobíme riedke miešané vajíčka na troche masla. Údené pomleté mäso zmiešame s vajíčkami, môžeme trocha osoliť, okoreniť. Zmes natierame na palacinky, ktoré zvinieme a obalíme v trojobale (múka, vajíčko, strúhanka) a vysmážame ako rezne. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod