Žilinský Večerník

30. október 2024 | Šimon, Simona
| 4°C

Recepty

Pečená Majka

20 – 25 dag bravčového alebo hovädzieho mäsa, 10 dag pečienky, 5 dag údenej slaniny, 1 žemľa, 1 surové vajce, 3 vajcia uvarené natvrdo, soľ, mleté korenie, majorán, masť

12.01.2017 | 09:28

Mäso, pečienku a slaninu pomelieme, pridáme namočenú a dobre vyžmýkanú žemľu, soľ, korenie a majorán. Zmes dobre vypracujeme. Chlebíčkovú formu vymastíme, vysypeme strúhankou a vložíme do nej polovicu masy, na ktorú poukladáme uvarené vajíčka. Všetko zakryjeme zvyškom mäsa, posypeme strúhankou. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme 30 min. Podávame s paradajkovou omáčkou a zemiakmi.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod