Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -5°C

Recepty

Pečená morka s gaštanovou plnkou

1 menšia morka (2,5 – 3 kg), 150 g masti, 100 g údenej slaniny, soľ Plnka: 1 kg gaštanov, 4 žemle, 2 dl mlieka, 2 vajcia, mleté čierne korenie, soľ

03.11.2016 | 15:57

Morku očistíme, umyjeme a osolíme. Pripravíme si plnku: gaštany uvaríme, očistíme a pretrieme cez sito. Pridáme pokrájané, v mlieku namáčané žemle, vajcia, mleté čierne korenie a soľ. Dobre premiešame. Môžeme pridať aj nasekanú petržlenovú vňať. Touto plnkou naplníme morku a zašijeme. Obalíme plátkami slaniny, vložíme do pekáča, podlejeme vodou, pridáme masť a opečieme. Počas pečenia občas prelejeme šťavou.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod