Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -4°C

Recepty

Perníčky

70 dag hladkej múky, 30 dag práškového cukru, 4 PL tekutého medu, 6 PL vody, 1 ČL mletej škorice, 5 mletých klinčekov, badián, 2 PL granka, 2 vajcia, 1 žĺtok, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 vanilkový cukor, 1 dl oleja. Poleva: na 1 bielok 15 – 20 dag dvakrát preosiateho práškového cukru, 1 ČL citrónovej šťavy, 1 ČL Solamylu

01.12.2017 | 12:43

Všetky ingrediencie spracujeme na cesto a do druhého dňa (aj dlhšie) necháme odpočívať v chlade. Potom ho vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne perníčky, ktoré na slabo pomastenom plechu rýchlo upečieme. Vychladnuté zdobíme polevou, ktorú si pripravíme z uvedených surovín. Prísady miešame tak dlho, až pri skúške ostáva poleva na konci prsta. Polevu dáme do vrecka od mlieka, odstrihneme roh a píšeme. Ak zdobíme celú plochu, nanášame štetcom jednu a potom druhú vrstvu, aby bola plocha dobre prekrytá.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod