Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Pirohy plnené tvarohom

250 g hrubej múky, 1 vajce, 1 žĺtok, soľ, trocha vody Plnka: 250 g tvarohu, 1 žĺtok, práškový cukor, soľ, 1 lyžica pudingového prášku s vanilkovou príchuťou – všetko spolu vymiešame Na posypanie: 5 PL piškótových omrvín, práškový cukor, na poliatie rozpustené maslo

13.10.2016 | 11:05

Na doske vymiesime vláčne cesto z múky, vajca, žĺtka, soli a trochy vody tak, aby bolo nelepivé. Cesto rozvaľkáme na plátok, rozkrájame na štvorce, do ich stredu dáme po lyžičke tvarohovej plnky – hustejšej, aby nevytekala, okraje potrieme bielkom, preložíme na trojuholníky a dobre stlačíme. Uvaríme v osolenej vode, necháme dobre odkvapkať, rozdelíme na taniere, posypeme piškótovými omrvinkami, cukrom a polejeme maslom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod