Žilinský Večerník

26. november 2024 | Kornel
| -5°C

Recepty

Placky s ovocím

1 vajce, ¾ pohára múky, trochu kyslého alebo sladkého mlieka, ½ ČL kypriaceho prášku do pečiva, trocha cukru, 2 jablká alebo pohár mäkkého ovocia (višne bez kôstok, jahody, čučoriedky a pod.), práškový a vanilkový cukor na posypanie, tuk na vyprážanie

12.10.2016 | 11:06

Múku dáme do vhodnej nádoby, pridáme žĺtok, vlejeme po dávkach mlieko tak, aby cesto po vymiešaní alebo zmixovaní malo konzistenciu hustej smotany. Pridáme prášok do pečiva, cukor (môžeme pridať aj citrónovú kôru). Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov a vymiešame. Do pripraveného cesta dáme ovocie (olúpané jablká, očistené a pokrájané na plátky). Takto pripravené cesto dávame lyžicou na panvicu s rozohriatym tukom a pražíme na slabšom ohni dočervena. Po vypražení dáme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom, ktorý sme zmiešali s vanilkovým cukrom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod