Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Plnená kačica alebo kurča

Plnka: 3 ks pečiva, 30 dag pomletého bravčového pliecka, 20 dag pomletej kuracej pečienky, 3 celé vajcia, rozotrený cesnak (asi 5 strúčikov), mleté korenie, trošku mletého nového korenia, trošku muškátového orieška, petržlenová vňať, 1 ČL vegety, soľ

04.08.2017 | 13:49

Pečivo nakrájame na malé kocky, navlhčíme vlažným mliekom, pridáme žĺtky, mäso, všetky koreniny, zamiešame, pridáme do sklovita upraženú cibuľu a nakoniec zľahka vmiešame sneh z 3 bielkov. Kurča posolíme, zvnútra potrieme cesnakom a za stáleho podlievania pečieme. Plnku môžeme dochutiť kapiou, mrkvou, hráškom, cibuľou alebo sparenými mandľami. Podávame so zemiakovým šalátom alebo hranolčekmi.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod