Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Plnené karé

1 kg bravčového karé, sušené huby, 2 vajcia, olej, 50 g zeleného hrášku (aj z konzervy), 100 g mäkkej salámy, 1 PL žemľových omrvín, zaváraná kapia, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať

18.08.2017 | 10:38

Mäso vykostíme, nožom do neho urobíme otvor, ktorý rukou rozšírime. Mäso osolíme.
Plnka: Sušené huby uvaríme. Z vajec pripravíme riedku praženicu. Do praženice vmiešame na kocky nakrájanú salámu a uvarené posekané huby. Pridáme žemľové omrvinky, hrášok, pokrájanú kapiu a petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a korením. Mäso naplníme plnkou. Otvor zašijeme. Mäso pečieme asi 1 hodinu. Počas pečenia podlievame horúcou vodou. Podávame teplé so zemiakmi alebo studené s chlebom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod