Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Plnené linecké rezy

54 dag hrubej múky, 44 dag rastlinného tuku, 6 PL vody, 2 žĺtky, kalištek rumu, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, plnka: 6 olúpaných jabĺk, 20 dag práškového cukru, 4 žĺtky, 2 PL kakaa, 1 vanilkový cukor, sneh zo 4 bielkov, 15 dag mletých orechov

06.09.2017 | 15:18

Múku, tuk, vodu, žĺtky, rum, prášok do pečiva a vanilkový cukor spracujeme na cesto a rozdelíme na 2 polovice. Prvé cesto vyvaľkáme a položíme na vymastený a múkou vysypaný plech a potrieme plnkou: 6 olúpaných jabĺk postrúhame a zamiešame do nich 20 dag práškového cukru, 4 žĺtky, 2 PL kakaa a 1 vanilkový cukor, jemne vmiešame zo 4 bielkov sneh a 15 dag mletých orechov. Na plnku položíme rozvaľkané druhé cesto a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečené a vychladnuté rezy polejeme čokoládovou polevou.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod