Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Plnené rožteky

30 dag polohrubej múky, 2 dag droždia, 12 dag Palmarinu (Hery), 2 dag práškového cukru, 1 žĺtok do cesta, 1 na potretie, 1 dl mlieka, soľ, plnka: 20 dag orechov alebo maku, 20 dag kryštálového cukru, 1 dl vody, citrónová kôra, škorica. Cukor rozvaríme s vodou, pridáme orechy alebo mak, citrónovú kôru a škoricu. Dobre zamiešame.

29.09.2017 | 11:22

Z múky, droždia, Palmarinu, cukru, žĺtka, soli a mlieka vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 1/2 hodiny stáť. Potom ho rozdelíme na 20 kúskov, z ktorých tvarujeme guľky. Rozvaľkáme ich do tvaru elipsy a potrieme plnkou – orechy, mak. Potom ich stočíme, vytvarujeme do rožkov, potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme stuhnúť na chladné miesto. Znovu ich sformujeme, aby žĺtok navrchu popraskal. Pečieme v stredne teplej rúre.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod