Veľké šampiňóny umyjeme, odrežeme stopky, tieto posekáme alebo zomelieme. Pridáme potretú alebo posekanú cibuľu a všetko podusíme v tuku (maslo, margarín, sójový alebo slnečnicový olej), potom pridáme na každých 10 šampiňónov jedno celé vajíčko, osolíme a okoreníme. Takto pripravenou plnkou naplním klobúčiky, dobre je ich posypať sekanou vňaťou petržlenu a postrúhaným žltým syrom (najlepšie parmezánom). Uložíme na plech potretý tukom (plnkou hore alebo zlepiť dva klobúčiky spolu). Piecť v rúre cca 20 min. Do plnky môžeme pridať ešte postrúhaný syr alebo mletú červenú teľacinu. Plnené šampiňóny (spojené po dva) môžeme vypražiť. Podávame horúce.
Plnené šampiňóny
veľké šampiňóny, cibuľa, tuk, vajcia, soľ, korenie, tvrdý syr, petržlenová vňať
10.10.2016 | 12:26