Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -4°C

Recepty

Plnené šampiňóny

veľké šampiňóny, cibuľa, tuk, vajcia, soľ, korenie, tvrdý syr, petržlenová vňať

10.10.2016 | 12:26

Veľké šampiňóny umyjeme, odrežeme stopky, tieto posekáme alebo zomelieme. Pridáme potretú alebo posekanú cibuľu a všetko podusíme v tuku (maslo, margarín, sójový alebo slnečnicový olej), potom pridáme na každých 10 šampiňónov jedno celé vajíčko, osolíme a okoreníme. Takto pripravenou plnkou naplním klobúčiky, dobre je ich posypať sekanou vňaťou petržlenu a postrúhaným žltým syrom (najlepšie parmezánom). Uložíme na plech potretý tukom (plnkou hore alebo zlepiť dva klobúčiky spolu). Piecť v rúre cca 20 min. Do plnky môžeme pridať ešte postrúhaný syr alebo mletú červenú teľacinu. Plnené šampiňóny (spojené po dva) môžeme vypražiť. Podávame horúce.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod