Žilinský Večerník

30. október 2024 | Šimon, Simona
| 4°C

Recepty

Plnené zemiaky

8 zemiakov, 1 vajce, 1 žĺtok, 200 g údeného vareného bravčového mäsa, 200 g kyslej smotany, mleté čierne korenie, soľ

02.12.2016 | 08:50

Umyté zemiaky upečieme v šupke. Po upečení z nich odkrojíme vrch, vydlabeme vnútro tak, aby nám zostala asi centimetrová vrstva po krajoch. Potom zemiaky ošúpeme. Zemiakovú hmotu zmiešame s pomletým údeným mäsom, žĺtkom a 2 PL kyslej smotany. Vnútro zemiakov osolíme a plníme masou. Druhý žĺtok primiešame do zvyšnej smotany, polejeme vrchy zemiakov a dáme zapiecť.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod