Žilinský Večerník

8. október 2024 | Brigita
| 14°C

Šport

Po jubilejnej 30. výhre opäť do akcie: Fenomenálneho Siváka čaká v Žiline titulová obhajoba

Nech by sme sa akokoľvek snažili, väčšiu hviezdu než Václava Siváka by sme na česko-slovenskej postojárskej scéne nenašli. Český BadBoy si naďalej drží nulu na konte svojich prehier a platí to aj po poslednom galavečeri RFA x IAF v Prahe. Len necelý mesiac po ňom nastúpi 19. októbra do ďalšieho zápasu, tentokrát do ďalšej titulovej obhajoby. Na RFA 18 v Žiline vyzve Maďara Farkasa a opäť urobí všetko pre to, aby predĺžil svoju neporaziteľnosť.

07.10.2024 | 21:04

JE TO LEN ČÍSLO

Ak ide o akýkoľvek bojový šport, nula na konte prehier je niečo, čo vzbudzuje pozornosť po celom svete. Sivákovo víťazstvo na KO v Prahe bolo s poradovým číslom 30, no česká hviezda tomu príliš veľkú váhu nedáva. „Toto vôbec neriešim. Ide len o výkon,“ jasne ukázal, ako je v hlave nastavený. Na galavečeri v Prahe vystúpil len pár hodín po svojom otcovi, ktorý si odbil svoju profi premiéru. Sivák bol dokonca v jeho rohu a po tom, čo nevydržal pohľad na svojho zbitého otca, ukončil jeho zápas hodením uteráku do ringu. Odhliadnuc od tohto zápasu je však celkovo spokojný. „Turnaj bol dosť emotívny. Videli sme veľké zvraty, ako v zápasoch, tak aj v zákulisí. Pekné zápasy a top atmosféra,“ zhodnotil galavečer, ktorý sa udial len pred pár dňami.


 

POTREBUJEM BYŤ V TOP FORME

Po troch týždňoch od zápasu so Stoykovom ho čaká ďalší, tentokrát o titul vypísaný na 5x3 minúty. Priebeh zápasu si však netrúfa odhadovať. „Uvidíme, ako to bude prebiehať. Ja som pripravený na 5 kôl,“ povedal odhodlaný rodák z Česka. Krátka pauza medzi zápasmi nie je žiadny problém. „Trvalo mi to len jeden deň, kým som sa vrátil do tréningového procesu. Som späť v plnej príprave, hneď prvý tréning bolo 10 kôl sparringu,“ prezradil pred nadchádzajúcim zápasom v Žiline. Ten ho čaká už 19. októbra na Zimnom štadióne proti Lászlóvi Farkasovi so skóre 22-5. „Zatiaľ som se na neho nepozeral. Ja potrebujem byť v top forme. Potom dokážem poraziť každého,“ vyhlásil Václav Sivák. Už onedlho si teda bude môcť na žilinskej pôde pripísať 31. kariérne víťazstvo medzi profesionálmi.

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod