Žilinský Večerník

8. september 2024 | Miriama
| 12°C

Spravodajstvo

Pod kinom Úsvit sprístupnili nezvyčajnú hru

V Žiline máme nový druh zábavy, v ktorej ide o vašu slobodu! Máte 60 minút na to, aby ste sa dostali z miestnosti, kde je pre vás nastražených niekoľko záludných úloh. Ak to nestihnete, dvere sa neotvoria!

02.06.2014 | 12:51

V Žiline máme nový druh zábavy, v ktorej ide o vašu slobodu! Máte 60 minút na to, aby ste sa dostali z miestnosti, kde je pre vás nastražených niekoľko záludných úloh. Ak to nestihnete, dvere sa neotvoria!
 

ŽILINA. Samozrejme, zatvorené zostanú len pár sekúnd, potom ich autori hry otvoria. Ide o to, aby ste si v miestnosti, ktorá pripomína väzenskú celu, otestovali svoju logiku, zvládanie stresu a tímovú prácu, či už s vaším partnerom alebo kolegami. Nebezpečenstvo však žiadne nehrozí! Ide o nový druh zábavy, tzv. hru o prežitie, ktorá sa hrá vo viacerých slovenských mestách. Do Žiliny ju dotiahli dvaja chalani, kolegovia z práce, a to priamo pod bývalé kino Úsvit. „Inšpirovali sme sa na teambuldingovej akcii v Nitre, kde sa nám to veľmi zapáčilo. Povedali sme si, že by sme niečo podobné dokázali vytvoriť aj v Žiline. Chceli sme priestor, ktorý má atmosféru väznice. Mali sme viacero vytipovaných miest, toto nám ale vyšlo ako najzaujímavejšie,“ rozpráva Marek Hrdý, spoluautor hry.

Priestory pod starým kinom prerábali niekoľko týždňov,  oficiálne ich otvorili v piatok 23. mája. A na akom princípe hra funguje? „Pointou hry je, že sa tu zavrie skupina dvoch až štyroch ľudí. Ich úlohou je dostať sa odtiaľto za hodinu. Na monitore v miestnosti beží časomiera, ktorá sa spustí hneď, ako sa tam zavrú. Hra je zameraná na logiku. Hráč musí hľadať veci, postupne na niečo prichádzať, aby mu to nejako zapadalo do seba a vo finále získa viacmiestny kód, pomocou ktorého sa dostane von,“ opisuje pravidlá  Marek Hrdý.

Hlavolamy a hádanky si Marek Hrdý a jeho kolega Marek Skřivánek vymýšľali sami. „Väčšine hráčov sa zatiaľ podarilo dostať von, ale s tým, že sme im dosť pomáhali, aby sme videli, či je človek schopný prejsť všetky naše úlohy. Sú už aj skupiny, ktoré to nestihli, lebo čím to máme viac odskúšané, tým menej radíme,“ hovorí Marek.

O tejto jedinečnej hre vám už viac neprezradíme. Len to, že keď prvýkrát vojdete do miestnosti, máte pocit, že sa tam už nič iné nemôže skrývať. Je tam toho ale oveľa viac, ako sa na prvý pohľad zdá...


-ms-, snímka archív NO ESCAPE

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod