Žilinský Večerník

18. september 2024 | Eugénia
| 16°C

Spravodajstvo

Poďte si užiť jednej z posledných festivalových víkendov na Žilinský street food park

Už tento víkend, od piatka 13. do nedele 15. septembra sa opäť oživí žilinský Park Ľudovíta Štúra (alebo Bôrický park, ako ho poznajú mnohí Žilinčania) otvorí už ôsmemu pokračovaniu Žilinského Street Food Parku. Týmto podujatím si v naozaj super atmosfére uzavrieme v Žiline 4. ročník pravej pouličnej gastronómie. Aj vďaka Vám priatelia, keďže vidíme, že sa Vám to čo robíme naozaj páči. Organizátori aj na toto podujatie majú nachystané skvelé novinky, ktoré ešte v Žiline ste nemali možnosť ochutnať.

10.09.2024 | 12:06

Na podujatie 13.-15. septembra sme si pre Vás pripravili opäť nové gastro koncepty, novinky, stoja za zmienku, minimálne Vás navnadíme na gurmánsky zážitok.  Ako prvá novinka je Foodie Rudy – pravé talianske cestoviny, mama miá.  Ďalší favorit je  CornDog, ten ste naposledy v máji tak vyjedli, že Filip išiel domov už v sobotu večer, s mozoľmi.  Milovníci sladkého pozor, pozor! Samozrejme klasické gofri, Crepes de Luxe, Trdelník alebo donutky. Všetko tu bude priatelia, na čo len viete zo sladkého pomyslieť.

Foodtrucky budú pre Vás otvorené v piatok a sobotu od 12:00 do 23:00 a v nedeľu od 12:00 do 20:00. V sobotu a nedeľu máme pre vás skorších návštevníkov v parku prichystané po novom aj raňajky alebo brunch od 9:00  a to vo forme netradičných baglov od La Donuterie a dobrej kávičky od Piaggio caffé a možno aj niečo viac 

Samozrejmosťou  tohto podujatia Žilinského street food parku je sprievodný program, hudobný aj nehudobný. V piatok a v sobotu sa predstaví žilinské DJské duo Fricko Brothers a klinec večera sa bude niesť v znamení živého koncertu. Organizátori sľúbili prekvapenie, ale ešte sa to snažia udržať v tajnosti. V sobotu máme pre Vás prichystané jedno špeciálne prekvapenie – hosťa, ktorý sa s Vami bude zahrávať. V nedeľu ku nám zavíta opäť náš pán prezident klaunov a to Slížo! Ten si prichystá pre deti  novú poriadnu energickú ohnivú šouku. 

Počas víkendu nebude chýbať ani tradičná joga v parku s priateľmi z Lajogy, po oba dni. Tešiť sa môžete na moderný šerm a samozrejme animátorky pre najmenších.

Ku dennému programu sa podarilo tiež niečo to pridať. V piatok sa spojila energia s organizátormi festivalu inklúzie Medzi nami, ktorý  je pokračovaním legendárneho festivalu Jašidielňa s 30 ročnou tradíciou. V spolupráci s mládežníckymi organizáciami z celého Žilinského kraja čakajú účastníkov festivalu pestré aktivity, zážitky, program a mnoho iného. Brány festivalu otvárame pre každého bez ohľadu na jeho výnimočnosť, znevýhodnenie či vek. Žijeme v jednej spoločnosti a tú chceme tvoriť spoločne a pre všetkých.

V sobotu sa môžete tešiť na akadémiu MŠK Žilina kde budete môcť zobrať svojich malých neposedníkov, aby si zašportovali so svojimi rovesníkmi a kamarátmi v parku pod taktovkou trénerov z akadémie MŠK.


 

Organizátori by aj touto cestou radi apelovali na účastníkov, aby rešpektovali pravidlá cestnej premávky a na parkovanie využili neďaleký parkovací dom, alebo parkovacie plochy pri nákupných strediskách. Najvďačnejší budeme ak prídete do parku mestskou MHD. Pripravené budú aj taxíky pre návštevníkov za zvýhodnené ceny, kde budú mať svoje stanovisko. Viacej informácii sa dozviete priatelia na facebooku alebo instagrame Žilinského street food parku.

Zoberte si deky, priateľov a prajeme vám dobrú chuť. Dovidenia na v Parku!

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod