Žilinský Večerník

30. október 2024 | Šimon, Simona
| 4°C

Recepty

Poľský bigos

50 dag kyslej kapusty, 50 dag hlávkovej kapusty, 50 dag bravčového mäsa, 15 dag klobásy, 5 dag údeného bôčika, 5 dag cibule, soľ, čierne korenie, nové korenie, bobkový list, 5 dag paradajkového pretlaku

18.11.2016 | 09:09

Kyslú kapustu pokrájame nadrobno, okoreníme, osolíme a dáme variť v malom množstve vody. Zvlášť uvaríme nadrobno pokrájanú hlávkovú kapustu. Mäso a bôčik pokrájame na malé kocky, ktoré osmažíme na tuku do zlatista a pridáme do kyslej kapusty. Klobásu ošúpeme, pokrájame na kocky a pridáme do kyslej kapusty. Na tuku speníme cibuľu, pridáme múku a urobíme zápražku. Keď je mäso mäkké, pridáme uvarenú hlávkovú kapustu, zápražku a paradajkový pretlak. Všetko spolu podusíme a podávame s chlebom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod