Žilinský Večerník

22. október 2024 | Sergej
| -2°C

Šport

Povstanie domácich bojovníkov: Žilinčania na RFA 18 zdemolovali svojich súperov

Organizácia Real Fight Arena zavítala 19. októbra premiérovo do Žiliny, kde sa predstavilo množstvo slovenských, českých i svetových hviezd bojových umení. Okrem hviezdnej trojice Václav Sivák, Joilton Lutterbach a Sebastián Fapšo boli v akcii aj štyria Žilinčania a každý z nich opúšťal Zimný štadión so širokým úsmevom.

21.10.2024 | 10:30

NÁDEJE ANI SKÚSENÍ HARCOVNÍCI NESKLAMALI

 

Hneď úvodný zápas turnaja RFA 18 zaobstaral domáci bojovník Mário Brezovský. Jediný amatérsky duel večera mal celý čas pevne vo svojich rukách a už hneď v úvode to vyzeralo, že by mohol zápas ukončiť pred limitom. Hoci sa tak nestalo, jeho súper Erik Nagy ťahal za kratší koniec v každom kole u všetkých bodových rozhodcov. Čo sa nepodarilo jeho kolegovi, zvládol iný Žilinčan. Michal Kopas úspešne vstúpil do sveta profesionálneho MMA a ukončila Čecha Alimiho v 1. kole. Hlavnú kartu odvysielala aj televízna stanica Dajto a odštartoval ju výborným výkonom Tomáš Pittner. Aj keď maďarský súper Botond Petrényi mu to vôbec nedal zadarmo, bodoví rozhodcovia mali jasno a rozhodli o víťazstve žilinského rodáka. „Tomáš takmer celý zápas tlačil svojho súpera, snažil sa ho ukončiť technikami z boxu, ale treba uznať výbornú pripravenosť súpera, a preto sa výhra nerodila ľahko,“ povedal tréner Daniel Popluhár. Výborný návrat predviedol aj posledný  zo štvorice domácich miláčikov - Radovan Kulla. Ťažkotonážnik zo severného Slovenska nedal veteránovi Davidovi Hudákovi žiadnu šancu a ukončil ho na TKO už v 2. kole.

SIVÁK BEZ TITULU, ÚSPEŠNÁ PREMIÉRA FAPŠA
Žilinskí bojovníci predviedli skvelé výkony, no všetku pozornosť na seba pútal predovšetkým hviezdny český bojovník Václav Sivák. Doposiaľ nezdolaná svetová hviezda upravila svoje skóre na 31-0, no od spokojnosti mal na míle ďaleko. Deň pred zápasom totiž nesplnil hmotnostný limit a nielenže okamžite prišiel o titul šampióna, ale ho ani nemohol získať ani v prípade víťazstva. To sa mu síce podarilo v priebehu 5. kole, keď ukončil Maďara Farkasa na KO, no aktuálne v jeho váhe už nie je žiadny šampión. Veľké utrpenie, ale predsa len sa mu to podarilo. Považskobystrický “Tank” Sebastián Fapšo úspešne vstúpil do sveta profi MMA, keď zdolal Moldavca Constantina na konci 1. kole na TKO. Naopak, veľké sklamanie priniesol výkon Gábora Borárosa, ktorý po prehre s Adamom Jakubíkom podľa slov promotéra Marhanského už v RFA nikdy ako zápasník nenastúpi.

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív A.I.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod