Žilinský Večerník

8. september 2024 | Miriama
| 12°C

Spravodajstvo

Pozor na „hluchonemú“ podvodníčku!

V posledných týždňoch viacerí z vás natrafili na ľudí, ktorí pýtajú peniaze pre organizáciu združujúcu hluchonemých. Jednou z nich je mladá žena na fotografii. Ide o podvod!

02.06.2014 | 13:43

V posledných týždňoch viacerí z vás natrafili na ľudí, ktorí pýtajú peniaze pre organizáciu združujúcu hluchonemých. Jednou z nich je mladá žena na fotografii. Ide o podvod!
 

ŽILINA. Dali si vytlačiť papier, ktorý pôsobí seriózne, s logami rôznych inštitúcií v hlavičke. S ním chodia po meste a pýtajú peniaze s tým, aby prispievateľ do papiera zadal svoje údaje. Krajské centrum Asociácie nepočujúcich Slovenska upozorňuje, aby sa Žilinčania týmto ľuďom vyhýbali. „Je to podvod za účelom vyberania finančných príspevkov pre „akože“ medzinárodné centrum. Ide  o zorganizovanú skupinu asi rumunskej národnosti - jedna mladá žena a dvaja muži - ktorí zbierajú finančné hotovosti od obyvateľov na základe jedného hárku, kde sa píše „Certifikát Regionálni pro neslyšíci a telesne postižené... chceme otevírať medzínarodní Centrum“,“ uvádza predsedníčka KC ANEPS Žilina Jana Filipová. Podvodníci sa tvária, že sú nepočujúci a nekomunikujú. Pohybujú sa väčšinou na vlakovej stanici, v obchodných centrách a na parkovacích miestach.

„Dievča pýtalo odo mňa peniaze pri starom Smere v meste. Gestom mi naznačilo, že stačí prispieť málo. Vysvetľoval som mu, že nemám, že som dôchodca,“ opisoval nám Žilinčan v rokoch. 

Na zastávke Matice slovenskej na Vlčincoch videli túto skupinku i s košíkom a malým dieťaťom. Všetci komunikovali. Do Žiliny si prišli pravdepodobne iba privyrábať podvodným spôsobom. Prípad prešetruje polícia, kde bolo podľa predsedníčky regionálneho centra Asociácie nepočujúcich podané 22. mája oznámenie na základe sťažností obyvateľov.
 

Veronika Cvinčeková
Snímka KC ANEPS

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod