Žilinský Večerník

18. október 2024 | Lukáš
| 1°C

Z regiónu

Pozor! Výnimočná možnosť mať vlastného zástupcu žilinského kraja v Bruseli

Voľby do Európskeho parlamentu sú za rohom a preto je najvyšší čas sa zamyslieť, koho tam pošleme. Dlhodobo dosahujú voľby do tejto inštitúcie slabú volebnú účasť. Doteraz sme boli vždy na chvoste Európy. Našim volebným maximom je 22 % účasť.

03.06.2024 | 15:43

KUS DOBRE ODVEDENEJ PRÁCE

Teraz však majú obyvatelia Žiliny a celého Žilinského kraja výnimočnú možnosť. Do kandidátskych radov sa postavil aj mladý a mimoriadne schopný zástupca priamo z nášho kraja. Je ním starosta obce Ľubeľa a poslanec Žilinského samosprávneho kraja Erik Gemzický. Ešte ste o ňom nepočuli? Tak určite budete. Svojou aktivitou a prácou sa zasluhuje nie len o rozvoj obce, na ktorej čele stojí už 12 rokov, ale pripísal si body aj za veľkú rekonštrukciu cesty I/18. Tá je hlavnou dopravnou tepnou pre celý stredný Liptov. Cesta pred rekonštrukciou niesla prezývku 50 odtieňov sivej, vďaka množstvu rôznych záplat. Dnes každý, kto sa po nej vezie súhlasne pokývne hlavou a uzná, že ide o kus dobre odvedenej práce. Okrem toho aktívne pôsobí na pôde žilinskej župy. Zasadzuje sa za rozvoj stredného odborného školstva, zachovanie a rozvoj domácich výrobcov, poľnohospodárov a podnikov a ďalšie témy.


 

POLITIK S ŤAHOM NA BRÁNU

Primátor Ružomberka Ľubomír Kubáň o ňom povedal: „Erika Gemzického dlhé roky poznám ako férového a spoľahlivého chlapa, politika s ťahom na bránu. Myslím, že naše vzťahy sú príkladom spolupráce v regióne naprieč politickým spektrom.“. A to je jednou z charakterových čŕt Erika Gemzického. Snaží sa mosty medzi ľuďmi stavať a nie páliť. „Ak aj máme rôzne názory a riešenia, je našou úlohou nájsť medzi nimi prienik tak, aby sme spoločne prospeli ľuďom a kraju“, hovorí tento kandidát s číslom 9. Do európskych volieb ho nominovala strana HLAS ako jediného zástupcu z celého nášho Žilinského kraja. Nespornou výhodou a našou šancou na zlepšenie celého nášho kraja je práve to, že je „domáci“. Pozná náš kraj, vychováva tu s manželkou svojho syna a na ceste majú ďalší prírastok. Nikam preč sa nechystá a v Bruseli chce presadzovať záujmy hlavne nás, obyvateľov Žilinského kraja. Doterajší stav nie je dobrý, lebo v laviciach Európskeho parlamentu nás zastupovali často ľudia z Bratislavy, ktorí do nášho kraja zavítajú maximálne na predĺžený víkend.


 

TROJUHOLNÍK BY BOL SKVELÝ KROK

Bola by chyba nezakrúžkovať číslo 9, teda Erika Gemzického na kadidátke strany HLAS – SD. Táto strana totiž disponuje v súčasnej vláde aj kreslom vicepremiéra pre plán obnovy a rovnako kreslom ministra pre regionálny rozvoj a investície. Ak by sme dosiahli spojenie týchto dvoch silných mužov v európskych otázkach a trojuholník doplnili našim vlastným poslancom z nášho kraja, bol by to skvelý krok.


 

 


KTO JE  Ing. Erik Gemzický PhD. MBA (42)?
Poslanec ŽSK a dlhoročný starosta, kandidát strany HLAS – SD s číslom 9. Bývalý učiteľ na vysokej škole hovorí anglicky aj nemecky, má skúsenosti s praktickým použitím eurofondov pre svoju obec, ale aj v rámci ŽSK. Čoskoro otec dvoch detí aktívne behá, zúčastňuje sa bežeckých pretekov a hrá v ochotníckom divadle.


 

Objednávateľ: HLAS - sociálna demokracia, Lazaretská 15, 811 08 Bratislava, IČO: 53258070
Dodávateľ: Creo advertising, s. r. o., Žižkova 7801/15, 811 02 Bratislava, IČO: 51280299

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív R.K.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod