Žilinský Večerník

19. september 2024 | Konštantín
| 7°C

Z regiónu

POZVÁNKA - 26.ročník Bytčianskeho jarmoku klope na dvere

Bytčiansky jarmok patrí medzi najočakávanejšie udalosti v Bytči a regióne. V piatok 13. septembra 2024 sa centrum mesta uzavrie pre motorové vozidlá a Námestie Slovenskej republiky ožije hudbou, tancom a remeslami.

10.09.2024 | 15:14

Program 26. ročníka jarmoku začne od 15,00 hod, a to vystúpením DH Hrabovanka. Ako každý rok, nasledovať bude tanečná koláž hudby, spevu a tanca v podaní žiakov a študentov z CVČ Bytča, YAMAHA SZUŠ Bytča a Art Dance Academy. V predvečerných hodinách sa predstavia Heligonkárky Zadubanové a miestna kapela ARKANA. Záver bude patriť formáciám Štefan Repka Goral bands a Bystrík, potom hudobnej skupine Hrdza. Nasledovať bude diskotéka do neskorých nočných hodín.



Remeselnícke trhy a workshopy oživia ďalšie zóny námestia. „Tento rok sme najmä pre detských návštevníkov pripravili atrakciu, ktorou budú krivé zrkadlá, umiestnené na začiatku námestia. Veríme, že tu pobavia aj dospelí,“ povedala Nina Gácik, z oddelenia kultúry mesta Bytča.  „Bytčiansky jarmok je u nás synonymom Dní mesta alebo Hodových slávností. Každoročne ho navštívia tisícky ľudí z Bytče a okolitých obcí. Snažíme sa, aby po programovej, ale aj organizačnej stránke bol jarmok čo najlepšie pripravený. Aby sa návštevníci cítili na tomto podujatí dobre a zároveň aj bezpečne,“ dodal Miroslav Minárčik, primátor mesta Bytča. Moderátorom podujatia bude Roman Nadányi. Vstup na podujatie je voľný.

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod