Žilinský Večerník

19. september 2024 | Konštantín
| 7°C

Kultúra

POZVÁNKA - Obrazy z cyklu "Šinrin Joku"

Najväčšou inšpiráciou v tvorbe pridavkova.art sú cesty a takzvaný " život v kufri", kedy žila a tvorila v krajinách ako Indonézia, Taliansko, Španielsko, či Austrália.

14.08.2024 | 14:21

Fascinuje ju predovšetkým realita, ktorú vníma skrz svoj "filter"- ako spoluprácu zraku a mysle. Obrazy a sochy sú vyobrazením skutočného, avšak s  tvarovým a farebným posunom. V aktuálnej tvorbe sa zameriava na atmosférické vyobrazenie krajiny, kde zachytáva jej premenlivosť a prchavosť. Posledné série obrazov sa nesú v znamení pohľadov na hmlistú Áziu. Tie často divákovi spomalia zrak, pôsobia ako očista pre dušu.


 

Výstava malieb sa nesie v duchu prírodnej očisty a nazvala ju symbolicky „Šinrin Joku“, čo v preklade znamená lesný kúpeľ. Zmývanie, očista, kúpeľ sú symbolicky zachytené rozpíjajúcimi sa ťahmi štetca v kombinácii s hustými blokmi farieb. Práve to dodáva obrazom hmotnú stálosť a vyvoláva zároveň dojem krehkosti. V technike rada využíva prácu s farebným a tepelným kontrastom, ale aj vecným. Príroda kontra  útržky mesta, vrcholce stromov v spojitosti so spleťou káblov, ktorými navodzujedojem mestskej džungle.


 

 

Výstava je inštalovaná v galérii Tri steny, Jozefa Vuruma 9, Žilina a vernisáž sa uskutoční už tento piatok 16. augusta 2024 od 18.00.


 

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív K.P.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod