Žilinský Večerník

30. jún 2024 | Melánia
| 15°C

Zaujalo nás

PRÁCA SNOV NA POČKANIE: Návod, ako uspieť v reklame a modelingu

Modeling, hostesing či účinkovanie v reklame ponúkajú príležitosť slušného zárobku a zároveň získavania skvelých zážitkov na kultúrnych podujatiach a prekrásnych miestach.

27.06.2024 | 11:42

Dve úspešné Žilinčanky Mária Matúšková a Petra Dúbravková, ktoré sa už takmer 20 rokov venujú oblasti eventov a kreatívnych služieb otvárajú po prvýkrát kurz pre dievčatá, ktoré by sa rady uplatnili na tomto trhu práce. Doteraz pôsobia ako profesionálne modelky a vo svojich firmách organizujú veľké fashion shows, fotenia, produkcie a eventy pre desaťtisíce ľudí. V článku nám priblížia, ako na to.


 

Aké vlastnosti by mala mať dievčina, ktorá sa chce presadiť?

„Účinkovanie v reklame nie je obmedzené absolútne ničím, výškou, váhou, vekom. Uchádzať sa o prácu môže každý, len treba mať v rukách správne nástroje, ako sú fotky a videá s presne určenými parametrami. Pri práci v hostesingu je to už trocha iné. Dievča by malo mať milú, extrovertnú povahu, mať záujem zlepšovať svoje komunikačné schopnosti, byť nápomocné, ochotné a usmievavé. Najprísnejšie kritériá sú samozrejme pri modelingu, avšak aj tu platí, že výzor nestačí, komunikačné a povahové vlastnosti sú kľúčové. Všade sa dbá na profesionalitu, spoľahlivosť a dochvíľnosť.“

Je náročné  presadiť sa na tomto trhu? Čo pre to treba urobiť?

„Samozrejme, štart môže byť pre neskúsené dievčatá náročný a preto sme sa rozhodli ponúknuť im ucelený program, v ktorom sa naučia všetko potrebné. My samé sme sa museli učiť na vlastných chybách a postupne prísť na to, ako to v spomínanej branži chodí. Nikto nám dopredu nepovedal, čo treba vedieť a mať v rukách. V dobe, kedy sme začínali síce boli predražené modelingové kurzy, ktoré však nič neponúkali. My sme stavili na koncept so skvelými profesionálmi z praxe, od ktorých si dievčatá odnesú hmatateľné podklady a cenné rady, ktoré využijú počas celého svojho života. Netreba zabúdať, že častokrát treba byť aj opatrný, pretože môžete stretnúť ľudí, čo vás budú chcieť využiť alebo oklamať. Aj na to sa snažíme dievčatá v našich kurzoch pripraviť.“

A akú záruku majú dievčatá, že sa uplatnia?

„My im samozrejme vieme odovzdať naše know how a pomôcť im v príprave na kastingy, prehliadky a fotenia, ale konečný úspech je samozrejme už len na nich. Niekto si vďaka tejto práci vie pekne privyrobiť počas štúdia, iný si vytvorí profesionálnu kariéru a full time job. Ale ako štart do kariéry im vieme už hneď ponúknuť prácu v našich agentúrach TOP Hostesky a Vivas, ktoré organizujú fotenia, prehliadky a rôzne iné druhy podujatí.


 

Čo si dievčatá z kurzu odnesú?

Okrem kvalitných prednášok od odborníkov budú mať v rukách fotky od profesionálnej fotografky, prezentačné videá na kastingy do reklám, naučia sa robiť profi make up a v neposlednom rade neoceniteľné rady od výborných školiteľov.

Ako sa prihlásiť?

Keďže dbáme na individuálny prístup, počet miest je obmedzený. V prípade záujmu nás môžete kontaktovať mailom na [email protected] alebo telefonicky na čísle 0903 809 968. Intenzívny kurz bude prebiehať v Žiline už 6.7.-7.7.2024. Cena za celý kurz spolu s profesionálnymi fotografiami je 190 eur. Budeme sa na vás tešiť!


 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod