Žilinský Večerník

27. september 2024 | Cyprián
| 15°C

Z regiónu

Pre úmyselne poškodené potrubie bolo Hlboké bez vody

V obci Hlboké nad Váhom neznámy páchateľ úmyselne poškodil potrubie do vodojemu, ktorý vodou zásobuje obec. Bez prítoku vody tak ostala stovka domácností. Potrubie sa pritom nachádza v lese v piatom stupni ochrany prírody.

26.09.2024 | 17:05

Páchateľ si dal naozaj záležať. Potrubie, ktoré zásobuje obecný vodojem sa totiž nachádza v ťažko dostupnom horskom teréne. „Potrubie bolo úmyselne poškodené v nočných hodinách 6. septembra. Situáciu sme spoločne so Severoslovenskými vodárňami a kanalizáciami (SEVAK) začali okamžite riešiť. Aby bola čo najmenej prerušená dodávka vody pre obyvateľov, vodojem bol nevyhnutný čas dopĺňaný vodou z cisterien. Občanov sme zároveň v tomto čase okamžite všetkými dostupnými komunikačnými prostriedkami požiadali, aby vodou maximálne šetrili a používali ju iba na nevyhnutné účely,“ spresnila starostka obce Karina Holešová.

Ako sa vyjadrila minulý piatok, vo štvrtok 19. 9. sa spoločnosti SEVAK podarilo obnoviť prítok do vodojemu v plnom rozsahu. Starostka Hlbokého zároveň potvrdila, že s vodármi intenzívne komunikujú od vzniku úmyselného poškodenia potrubia.

Voda v oblasti Hlbokého nad Váhom patrí medzi najvzácnejšie na Slovensku. Pred 35 rokmi vodovod stavali samotní obyvatelia obce na čele s bývalým starostom. Z akého dôvodu vandal vodovod poškodil, nie je zrejmé, prívod vody do obce sa však bezprostredne po čine na niekoľko dní rapídne obmedzil. „Páchateľ nateraz známy nie je, udalosť je v šetrení polície, ktorú sme na miesto, samozrejme, privolali okamžite, ako bolo zistené úmyselné poškodenie potrubia,“ dodala starostka Karina Holešová.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková informovala:  „Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.“

Autor: Veronika Cvinčeková, redaktorka

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod