Žilinský Večerník

19. september 2024 | Konštantín
| 7°C

Šport

Príď si zabehať! Beh večernou Žilinou

Beh večernou Žilinou je športová akcia, ktorá každý štvrtok o 19.00 h ponúka behuchtivým obyvateľom Žiliny možnosť odklusať si do tmy zopár poctivých kilometrov. Zmyslom je zoskupiť ľudí, ktorých nebaví behať samých, respektíve hľadajú skupinu, ku ktorej by sa pripojili a kde by si radi rozšírili obzory, vymenili názory, postoje, spoznali nové trasy.

20.01.2014 | 13:00

Veľkosť skupiny nie je nikým a ničím obmedzená, potešíme sa každej novej tvári, nehľadiac na to, či je to pokročilý a berie to ako výklus pred spaním, alebo začiatočník, ktorý to chápe ako hodenú rukavicu v boji o stratenú kondíciu. Čo je skvelé, netreba sa nikde registrovať, platiť členský poplatok alebo vypĺňať formuláre. Je to absolútne nezáväzné, nemáme v podstate žiadne písané pravidlá, stačí iba chuť, odhodlanie, oprášiť tenisky a prísť. Pridanou hodnotou nie sú len kvantá vyplaveného endorfínu a skvelý pocit z pohybu, ale aj možnosť spoznať podobne „postihnutých“ ľudí.

Pozvaní sú všetci bez rozdielu veku, pohlavia alebo úrovne kondície. Pár behov s nami dokonca absolvovali aj naši štvornohí priatelia. Aby to nebolo monotónne, trasa aj kilometráž sa vždy menia. Žilina je v tomto nesmierne vďačná, ponúka toho viac ako dosť. Štart aj cieľ je v bôrickom parku pri hojdačkách a ešte sa nestalo, žeby sme nedobehli v plnom počte. Tempo je znesiteľné pre každého, netreba sa báť. Niekedy sa bežia aj soboty, všetko závisí od záujmu. Po každom behu zverejníme na našej verejne prístupnej facebookovej stránke Beh večernou Žilinou fotky, trasu, report, komentáre.

Takže koniec výhovoriek, uvidíme sa vo štvrtok o 18.50 h v bôrickom parku pri hojdačkách.
 

Róbert Oslanec
Snímka Ján Čerňanský

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod