Žilinský Večerník

26. október 2024 | Demeter
| 3°C

Šport

ROZHOVOR - Belá po prepade na posledné miesto: Musíme rýchlo zabudnúť na všetko zlé počas jesene

Futbalisti ŠK Belá prežívajú zatiaľ nevydarenú jeseň. Po bláznivej prehre na pôde Radôstky (5:6) sme zisťovali príčiny posledného miesta v tabuľke u hlavného trénera tímu Jozefa Jaroša (67). Žilinský rodák má najviac hlavu v smútku zo šírky a kvality kádra.

25.10.2024 | 12:46

Máte za sebou nejednu sezónu v pozícii trénera či hráča, takýto bláznivý zápas ako v Radôstke ste už zažili?

Ako tréner určite nie, keď sme vyrovnali na 5:5, tak všetko na tribúne stíchlo. Pokojne sme mohli vyhrať aj 8:6, no taký je futbal. Peter Mintách je výborný útočník, keď dostane dobrú loptu do behu, tak je nezastaviteľný. Musím sa priznať, že za stavu 5:2 v druhom polčase som aj ja mávol rukou, predtým už nestál v bráne náš brankár a nevyzeralo to s nami dobre. V pamäti mám zápas ešte z dorastu v Prešove, keď sme do polčasu vyhrávali Žilinčania 4:0 a nakoniec sme vyhrali 5:4. Mrzí ma to, bod by sme si určite z Radôstky zaslúžili doniesť.

Pri tíme ste od začiatku tohto roka, čo sa zmenilo, že sa vám začala lepiť smola na päty?

Prišiel som počas zimnej prípravy a hráme iný herný štýl. Pri Jánovi Holúbkovi (predošlý tréner Belej – pozn. autora) to boli nakopávané lopty na Ševčíka či Mintácha a súperi ich dokázali prečítať. Teraz chceme ísť cestou krátkych prihrávok, uspať súpera a potom podniknúť rýchly protiútok. Smola nie je dobrý výraz, odišli nám pred sezónou do Terchovej dvaja hráča Ján Kačáni a Dávid Švec, no predstava, že ich nahradia naši dorastenci, sa nenaplnila.

Hlavným problémom je teda šírka a kvalita kádra?

V Belej sa už dlhšie opakoval scenár, že hráči pracovali v zahraničí a tí domáci ich vedeli dobre zastúpiť počas ich neprítomnosti. Samozrejme, práca je priorita a aj teraz prídu niektorí chalani na jeden zápas za mesiac a pol. Najprv boli dvaja, teraz sú štyria, k tomu dva spomínané odchody pred sezónou a jednoducho nemáme adekvátny káder. Vyvrcholením tohto zla bol zápas s Rosinou, kde sa nám zranili dvaja hráči Ľuboš Šmehýl a Jozef Žingora. Potom už sme prakticky nemali s kým hrať a ďalší zápas sme prehrali o desať gólov, keď sme v Štiavnici dohrávali siedmi hráči na ihrisku.


 

Najbližší duel s Tvrdošínom bude možné bodovať? Je to v aktuálnych silách vášho tímu?

Musíme bezpodmienečne doma vyhrať, na nič iné ani nemyslíme. K dispozícii bude Marko Kopas, príde Marek Ševčík a toto už je pre nás duel ako keby z úvodu jari. Chceme sa naštartovať, aby sme sa mohli odlepiť z posledného miesta v tabuľke. Určite si potom sadneme s vedením, že čo ideme robiť ďalej, a musia prísť posily, no s niektorými súčasnými hráčmi sa treba rozlúčiť. Treba ísť tvrdo za bodmi od prvého jarného kola, to je už pre nás teraz proti Tvrdošínu. Verím, že nám v tom pomôžu fanúšikovia a budú pri nás stáť.

Ktorý moment môže byť z jesene pre vás určitou vzpruhou, aby ste sa výsledkovo chytili?

V Slovenskom pohári sme trápili druholigový Liptovský Mikuláš, prehrali sme 2:3 a potom neviem, prečo prišiel okamžitý útlm. Nejako sa všetko zlé odohralo doma proti Rosine, musíme na to zabudnúť, ale táto liga sa nedá hrať bez tréningu. Pred Belou som viedol Skalité, ktoré je v šiestej lige a už tam musíte trénovať. Síce máme tréningy dvakrát do týždňa, no účasť je slabšia. Každý si myslí, že sa to dá odohrať bez tréningu, no opak je pravdou. Toto však nie je iba náš problém, s podobnými starosťami musia pracovať aj v ostatných kluboch v regióne. Našim hráčom však verím a máme všetci veľkú túžbu, aby sme získali tri body už najbližší víkend.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod