Žilinský Večerník

4. október 2024 | František
| 6°C

Rozhovory

ROZHOVOR - Martin Blaha: Investícia do zdravých zubov je určite jednou z najlepších investícií do vlastného zdravia

Starostlivosť o zuby je už pre mnohých dnes úplnou samozrejmosťou, no nájdu sa aj výnimky. Potom na rad prichádzajú odborníci, ktorí neraz robia doslova s našim chrupom obrovské zázraky. Jedným nich je aj MUDr. Martin Blaha, MBA zo spoločnosti Blaha Dent Clinic. Jeho cestu za precíznou prácou nám priblížil v tomto exkluzívnom rozhovore.

04.10.2024 | 13:15

Prečo u vás zvíťazila túžba stať sa zubárom?

Rozhodnutie stať sa zubným lekárom sa u mňa formovalo už od detstva. Som najmladší zo štyroch súrodencov a moja mama, MUDr. Magdaléna Blahová, je zubná lekárka. Pracovala 54 rokov s obrovským  zanietením a bola pre mňa vždy veľkou inšpiráciou.


Na MAJAMI 2023  uviedli MUDr. Magdalénu Blahovú do siene slávy

 

Hoci si moji starší súrodenci vybrali odlišné smerovanie a študovali iné odbory ako medicínu, mamina vždy dúfala, že aspoň jedno z detí pôjde v jej šľapajach. Nakoniec táto "zodpovednosť"  pripadla mne. Na začiatku som sa tomu len nebránil, ale postupom času som v tejto ceste našiel vlastnú vášeň a túžbu byť v tejto oblasti skutočne dobrým. Pomohlo mi aj to, že mi škola šla vždy pomerne ľahko. Prijali ma na vynikajúce žilinské gymnázium, kde som mal príležitosť študovať so skupinou ambicióznych spolužiakov, z ktorých sa neskôr stali veľmi úspešní ľudia. Po jeho ukončení som si vybral štúdium na 1. Lekárskej fakulte Karlovej Univerzity v Prahe. Výzvy ma vždy lákali a priznávam, že ma okrem štúdia zlákala aj Praha. Toto nádherné mesto plné histórie a kultúry sa pre mňa stalo domovom na nezabudnuteľných desať rokov. A našiel som si tu aj lásku, ako inak, zo Slovenska.

Určite musíte mať v pamäti aj vašu prvú pracovnú zastávku, bola maximálne dobrou skúsenosťou?

Po ukončení štúdia som nastúpil na špičkovú implantologickú kliniku, kde som získal množstvo cenných skúseností. Už táto prvá pracovná príležitosť mi poskytla pevné základy – naučil som sa, že dôraz na kvalitu a precíznosť má omnoho väčšiu hodnotu než rýchlosť, a že neustále vzdelávanie je kľúčom k úspechu.  Môj prvý šéf, MUDr. Radovan Novotný, bol pre mňa veľkou oporou a významne ma podporoval v mojom profesionálnom raste a v snahe o excelentnosť. Okrem zubného lekárstva, ktoré ma napĺňa natoľko, že sa v pondelok ráno teším do práce, je mojím najväčším koníčkom cestovanie.

Váš pracovný životopis je spojený aj so zahraničím, kde všade ste pomáhali ľuďom?

 Počas študentských rokov som mal jedinečnú príležitosť stráviť päť týždňov na stáži v mexickom meste Guadalajara, kde som pracoval na oddelení všeobecnej chirurgie. Išlo o štátnu nemocnicu, ktorá slúžila prevažne chudobným pacientom, a študenti tam už po treťom ročníku pracovali ako plnohodnotní lekári. Dokonca sme mali na starosti aj nočné služby. Táto skúsenosť ma výrazne ovplyvnila. Počas stáže som býval v rodine, kde dcéra tiež študovala medicínu a mama bola dermatologička. Ich srdečné prijatie mi ostane navždy v pamäti. Moja „mexická mama“ ma privítala s takou láskou, akoby som bol jej stratený syn z Európy. Guadalajara, mesto s približne siedmimi miliónmi obyvateľov, môže byť pre našinca nebezpečné, no ja som mal len pozitívne skúsenosti. S kolegami i mojou mexickou rodinou sme veľa cestovali - na koňoch sme vystúpili na sopku Paricutin, a navštívili sme aj jazero Lago de Chapala, obľúbené miesto amerických dôchodcov. Nezabudnuteľným zážitkom bola aj návšteva letoviska Manzanillo na pobreží Tichého oceánu (kúsok od známejšieho Acapulca), kde sa môžu vlny vyšplhať až na 20 metrov. Počas štúdia som sa zúčastnil programu Work and Travel v USA, kde som tri letné mesiace pracoval ako čašník v Yellowstonskom národnom parku. Pracoval som v reštaurácii Old Faithful Inn, impozantnej, vyše 100-ročnej drevenej budove, kde si hostia museli rezervovať stôl na večeru až tri mesiace vopred. Táto skúsenosť mi veľa dala, najmä v porozumení americkému prístupu "náš zákazník, náš pán." Uvedomil som si, že bez ohľadu na to, čo robíme, vždy by sme tam mali byť pre zákazníka a poskytnúť mu ten najlepší možný servis. Od roku 2010 som každoročne pracoval vo Veľkej Británii ako registrovaný zubný lekár. S mojím tímom sme navštevovali školy, zväčša súkromné, kde sme deťom robili odtlačky na zhotovenie chráničov na zuby. Tieto aktivity prebiehali  prvé týždne septembra, keď sa deti vracali do škôl. V mnohých školách bolo povinné, aby mali deti individuálne chrániče, ak chceli hrať športy ako ragby (pre chlapcov), hokej alebo lacrosse (pre dievčatá). Táto práca zahŕňala veľa cestovania, vďaka čomu som si obľúbil anglický vidiek.


 

Zlom nastal v roku 2010 v Prahe, keď ste si povedali, že svoje poznatky chcete preniesť aj domov?

Áno, moja vtedy už manželka Janka, ukončila štúdium medicíny (je všeobecná lekárka) a tak sme začali uvažovať o našom ďalšom životnom kroku. Hoci som mal v Prahe dobre rozbehnutú prax, rozhodli sme sa vrátiť na Slovensko. Janka pochádza z Košíc, ale Žilina sa jej vždy páčila. Neskôr sa sem presťahovali aj jej rodičia a sestra s manželom. Veľkú rolu zohrala aj moja mama, ktorá nás privítala s otvorenou náručou a tiež moji súrodenci. V roku 2010 sme sa teda usadili v Žiline a ja som  začal rozvíjať zubnú prax mojej mamy. Už ma nebrala ako mladého absolventa, ale ako plnohodnotného partnera. Dodnes si pamätám, aká bola hrdá, keď som robil jednu z mojich prvých protetických prác v Žiline. Staršia zubná technička vtedy mojej mame povedala, že takto precízne pripravený podklad ešte nevidela.

V čom je vaša klinika výnimočná v Žiline a poskytuje pre pacientov maximálnu starostlivosť?

O tom, že je Blaha Dent Clinic skutočne výnimočná zubná klinika, hovoria vynikajúce recenzie našich klientov a pacientov. Klinika, ktorá spája špičkové technológie a vybavenie, odborné znalosti a individuálnu starostlivosť, čím pacientom poskytuje maximálny komfort. Naši lekári sú nielen skúsení profesionáli, sú nadšení pre neustály odborný rast a vzdelávanie. Prinášame pacientom najmodernejšie a najúčinnejšie postupy. Špecializujeme sa na  implantológiu, pričom používame najnovšie technológie a overené značky, ako sú implantáty Straumann, ktoré sú predpokladom vynikajúcich výsledkov a dlhodobej spokojnosti pacientov. Jedným z hlavných benefitov kliniky je špičkové technologické vybavenie. Ako prví sme do Žiliny priniesli CEREC technológiu, ktorá umožňuje tvorbu keramických výplní a koruniek priamo na mieste, a to počas jednej návštevy. Každá ordinácia je vybavená strojovou endodonciou, apexlokátormi a mikroskopmi Carl Zeiss, čo zaručuje maximálnu presnosť a kvalitu ošetrenia. Digitálne röntgeny a intraorálne kamery umožňujú rýchlu a presnú diagnostiku, ktorá je nevyhnutná pre včasnú a efektívnu liečbu. Naša klinika sa môže pochváliť ordináciami vybavenými luxusnými zubnými kreslami A-Dec 500 De Luxe z USA, ktoré poskytujú mimoriadne pohodlie aj pri dlhších zákrokoch. Každý pacient má možnosť sledovať televíziu alebo počúvať hudbu počas ošetrenia a pri ošetrení leží, čo výrazne prispieva k zníženiu stresu. Dbáme na to, aby všetky zákroky prebiehali v anestéze, a našim pacientom poskytujeme skutočne bezbolestné ošetrenie, čo si veľmi cenia.


 

Okrem toho ponúkate aj ďalšie cenné benefity?

Objednávame na presnú hodinu, čím minimalizujeme čakacie doby. Na recepcii máme k dispozícii LED televíziu, dennú tlač a možnosť zakúpenia dentálnych pomôcok priamo na mieste. Klinika tiež poskytuje bezplatné Wi-fi pripojenie, takže každá chvíľa strávená u nás je príjemná a komfortná. Jednou z výhod kliniky je aj to, že röntgeny a dentálne CT-čka sú priamo na mieste. Nemusíte byť odoslaní do iných zariadení, všetko potrebné riešime priamo u nás. Dentálne CT Ortophos XG 3D umožňuje zhotoviť panoramatické snímky a CT vyšetrenia s maximálnou presnosťou. Našim pacientom poskytujeme nadštandardnú starostlivosť aj tým, že prehľadne, po krokoch dokumentujeme každý zákrok. Ak majú záujem, fotografie a röntgeny posielame aj e-mailom, pre dôkladný prehľad o priebehu ošetrenia. Klinika je prístupná od skorých ranných hodín až do neskorého večera. Na objednávku sme k dispozícii aj v soboty či štátne sviatky. Blaha Dent Clinic poskytuje aj vlastnú pohotovosť, takže v prípade akútnych problémov sa môžu pacienti spoľahnúť na rýchlu a profesionálnu pomoc. Toto všetko robí z Blaha Dent Clinic výnimočnú kliniku, kde sa pacienti môžu cítiť pohodlne, bezpečne a dostávajú najvyššiu možnú úroveň stomatologickej starostlivosti v príjemnom a modernom prostredí.


 

Je žilinská verejnosť v starostlivosti o zuby na tom dobre, alebo tie návyky sú stále slabé?

V súčasnosti vnímam určité zlepšenie v oblasti dentálnej hygieny, najmä v tom, že čoraz viac ľudí pravidelne navštevujeme dentálnu hygieničku. Pacienti získavajú cennú spätnú väzbu o tom, ako sa doma starajú o svoje zuby. Dentálna hygienička im zuby profesionálne vyčistí a často im ukáže nové techniky čistenia alebo odporučí vhodnejšie pomôcky, ako napríklad medzizubné kefky. Tieto kefky sú dnes už pomerne známe, no stále máme určitú rezervu v porovnaní so svetovo najvyspelejšími krajinami, ako sú Švajčiarsko či krajiny Škandinávie, ktoré sú v prevencii o krok vpred. Aj ja osobne sa snažím prispieť k osvete v tejto oblasti. Začínam u detí, najmä u vlastných. Na našom firemnom facebooku sú veľmi populárne videá, kde moji traja synovia ukazujú, ako si správne čistiť zúbky. Je dôležité vychovávať ďalšiu generáciu k tomu, aby si uvedomovala význam ústnej hygieny a prevencie, pretože to môže zásadne ovplyvniť ich zdravie v dospelosti.

Laická otázka z radu verejnosti by znela, že prečo je dobré mať zuby v poriadku?

Zuby plnia viacero dôležitých funkcií, a keď nie sú v poriadku, prestávajú správne fungovať. Ich hlavnou úlohou je mechanické spracovanie potravy.  Spomínam si na jednu moju 84-ročnú pacientku, ktorá nemala horné zuby a ani nenosila protézu už asi 15 rokov. Najviac ju trápili žalúdočné problémy, pretože nedokázala poriadne pohrýzť jedlo. My, ktorí máme zuby, si ani nevieme predstaviť, aký je to problém. Skúste si predstaviť, že by ste mali „požuť“ nejaké sústo iba ďasnami - je to takmer nemožné, asi tak, ako keby ste sa snažili pokrájať uhorku alebo mäso bruškami prstov. Keď sme jej nasadili fixné zuby na desať implantátov, bola taká šťastná, že ma vyobjímala, pobozkala mi ruku a povedala, že mám každému o tom povedať. Krásny príklad ako zuby nielenže plnia mechanickú funkciu, ale tiež prispievajú k celkovej kvalite života. Zuby majú tiež estetickú funkciu, čo je pre mnohých pacientov často najdôležitejšie. Pekný úsmev zvyšuje sebavedomie a mnohí pacienti prichádzajú s požiadavkou práve na zlepšenie vzhľadu. Radi im v tomto vyhovieme tak, ako je to možné. Okrem toho zuby zohrávajú dôležitú úlohu pri výslovnosti. Sykavky tvorí jazyk práve za hornými prednými zubami, čo nám umožňuje jasnú a zrozumiteľnú reč. Ako lekár však na prvé miesto vždy kladiem zdravie. Je dokázané, že choroby ústnej dutiny, ako sú zubný kaz, zápaly a nedostatočná hygiena, úzko súvisia s problémami ako vysoký krvný tlak či ochorenia srdca. Zjednodušene povedaná - zlé baktérie alebo ich toxíny z ústnej dutiny sa môžu dostať do krvného obehu a prepravovať sa po celom tele. Väčšinou sú týmto poškodzované  najzraniteľnejšie štruktúry v tele, napríklad výstelka ciev a srdca.

V tomto kontexte viete povedať prečo ľudia najčastejšie zomierajú?

Nie je to po útoku žraloka či medveďa. Nie sú to ani dopravné nehody alebo nádorové ochorenia. Najčastejšie sú to práve ochorenia srdca a ciev, ktoré sú známe ako civilizačné choroby.  Je však dôležité vedieť, že mnohým z týchto ochorení môžeme predchádzať. Prevencia zahŕňa nefajčenie, obmedzenie konzumácie alkoholu, udržiavanie zdravej telesnej hmotnosti, zdravú stravu, pravidelný pohyb a teraz pozor, mať zdravé zuby a ďasná.

Dnes je to aj o peniazoch. Je benefit zdravých zubov s aktuálnymi cenami tou najlepšou investíciou do zdravia?

Presne ste trafili klinec po hlavičke. Samozrejme. To, čo nemusíme opravovať alebo dokonca nahrádzať, nás aj najmenej stojí. Platí staré známe: Prevencia je vždy výrazne lacnejšia než liečba. Investícia do zdravých zubov je určite jednou z najlepších investícií do vlastného zdravia. S rastúcimi cenami zdravotnej starostlivosti a liečby sú náklady na prevenciu a údržbu zdravých zubov často oveľa nižšie než náklady na riešenie vážnych problémov so zubami, či inými, ktoré môžu vzniknúť v dôsledku neriešenia problémov. Zdravé zuby a ďasná nielenže znižujú riziko nákladných  zákrokov, ale tiež prispievajú k celkovému zdraviu, čím sa môže znížiť potreba drahých lekárskych zákrokov v budúcnosti. Preto je investícia do pravidelnej dentálnej starostlivosti a prevencie veľmi rozumná a výhodná.

Doktori sa musia neustále vzdelávať, ako prebieha to vaše? Vieme, že v Novej Synagóge organizujete stretnutia pre ostatných kolegov a vymieňate si tam skúsenosti.

V Blaha Dent Clinic kladiem veľký dôraz na vzdelávanie, a to nielen v prípade vlastného rozvoja, ale aj v rámci celého tímu. Každý týždeň sa s mojim tímom lekárov stretávame na interných seminároch. Preberáme rôzne medicínske témy a kazuistiky – lekárske prípady. Okrem toho individuálne konzultujeme každý prípad. Podporujem neustále vzdelávanie našich kolegov. Naši lekári nemusia platiť za kurzy, prednášky a stáže, vrátane tých zahraničných, a nemusia si čerpať dovolenku na vzdelávacie aktivity. Klinika pokrýva všetky náklady na cestovanie a ďalšie výdavky spojené s odborným rozvojom. Tento komplexný plán podpory vzdelávania je výhodný pre našich lekárov, kliniku, ale predovšetkým pre našich pacientov, ktorým môžeme poskytovať najnovšie a najefektívnejšie liečebné postupy. Už približne 10 rokov organizujeme s kolegami MUDr. Jakubom Bičanom a MDDr. Michalom Štefanátnym jednodňový vzdelávací kongres MAJAMI, ktorého názov je skratkou našich krstných mien: Martin, Jakub a Michal.


 

 

Tento kongres vznikol z nášho nadšenia pre stomatológiu a networking. Je určený predovšetkým pre mladých stomatológov. Sme veľmi hrdí, že sa za tie roky stal veľmi populárnym podujatím. Účastníci sa vždy môžu tešiť na „nadupaný“ odborný aj spoločenský program a najmä na brainstorming s kolegami v príjemnej atmosfére. Podujatie robíme s nadšením, je neziskové. Organizátori, vrátane prednášajúcich, pracujú bez nároku na honorár. Ostatné roky sa koná v Novej synagóge v Žiline. Na kongrese MAJAMI session 2023 sme zo vstupného venovali sumu 3.000 eur na obnovu synagógy. Podujatie každoročne priťahuje viac a viac mladých odborníkov z oblasti stomatológie. Naposledy to bolo cez 130 účastníkov, pričom často sa stáva, že už mesiac pred podujatím lístky nie sú dostupné.  Vzdelávací kongres MAJAMI session 2024 sa tento rok uskutoční 15.11.2024 opäť v Novej synagóge Žilina. A dodržíme i tradíciu a podporíme Občianske združenie, ktoré sa o túto kultúrnu pamiatku stará. Tešíme sa na všetkých kolegov - zubárov, neváhajte a prihláste sa!


 

Kde sú aktuálne vo vašom odbore najväčšie prevratné novinky pre pacientov?

Najskôr poviem fakty, na ktoré sa často zabúda a teda môžu byť pre niekoho prevratnou novinkou. Že väčšine problémov v ústnej dutine sa dá predísť správnou hygienou. Že čistý zub sa nekazí. Že genetika za tie problémy až tak nemôže. Čo tiež nie je až také nové, že ak po strate zubu máme dostatok kosti, zdravého pacienta a slušnú hygienu, tak vieme zaviesť kvalitný implantát úplne bezbolestne a s vysokou šancou na úspech. Veľkou pomôckou v zubnej praxi je operačný mikroskop. Naša klinika je vybavená mikroskopmi Carl Zeiss vo všetkých lekárskych ordináciách. Naša filozofia je jednoduchá: čo dobre vidíme, vieme aj kvalitne ošetriť. Preto bežne pracujeme v 10-násobnom zväčšení, čo nám umožňuje detailne a precízne vykonávať všetky zákroky. Ďalej sú to digitálne technológie. Naša klinika sa môže pochváliť priekopníckym prístupom k digitálnym technológiam v praxi zubného lekára. V roku 2012 sme ako prví v Žiline uviedli dentálny skener Cerec, nemecký prístroj, ktorý umožňuje digitálne modelovanie nových prác po naskenovaní zubov. Tento prístroj nám umožňuje pripraviť finálnu celokeramickú prácu, ako napríklad korunku, počas jednej návštevy pacienta. Od tej doby sme zrealizovali tisíce takýchto prác a overili ich funkčnosť a kvalitu. V súčasnosti používame skener novej generácie aj pri zhotovovaní fixných mostíkov, čím dosahujeme mimoriadne presné a kvalitné výsledky. Komfort pre pacienta je pri tejto technológii na úplne inej úrovni. Kým dnes nájdete takéto prístroje len v najlepších klinikách na Slovensku, predpokladá sa, že klasické odtlačky zubov budú o pár rokov minulosťou. V uplynulom roku sme použili skener v približne 90% prípadov, zatiaľ čo odtlačky sme robili len v 10% prípadoch. Skener používame aj pri zhotovovaní individuálnych nosičov na bielenie. Veľkými pomocníkmi sú tiež röntgeny a CT-čko. Znovu, čo dobre vidíme, respektíve si vieme dobre zobraziť, vieme lepšie diagnostikovať a ošetriť.

Nejeden klient o vás prezradil, že vašu prácu vykonávate s úsmevom a radosťou. Kde beriete energiu, že vás už na prvý pohľad práca nesmierne baví?

Mám štyroch skvelých synov, milú manželku a veselú fenku z útulku, čo určite prispieva k tomu, že som šťastný a usmiaty. Chodíme radi na zimné výlety karavanom po Slovensku a Česku. Pred pár rokmi som si splnil sen a stal som sa chovateľom sliepočiek, máme teda aj vlastné vajíčka. Manželka Janka je všeobecná lekárka pre dospelých a jej ambulancia BLAHA MED susedí s mojou klinikou. Sme nielen kolegovia, ale aj skvelý tím. Pre blaho našich pacientov. Som na ňu veľmi hrdý a teším sa zo skvelých ohlasov na jej novú lekársku prax. Sám som sa stal jej pacientom a som nadšený zo starostlivosti. Vo voľnom čase rád behám, vždy si stanovím cieľ a idem si za ním. Tak som minulý rok zabehol polmaratón na jubilejnom 100. ročníku medzinárodného maratónu mieru Košice. Zážitok to bol o to viac, že sa konal v rodisku mojej Janky, kde si aj ona venovala svoj prvý polmaratón. Spoločne sme sa vybrali aj na Pražský medzinárodný maratón 2024 v máji tohto roku. A na maratón do Košíc sa chystáme i tento rok v októbri. Cvičím doma, bicyklujem a rád plávam. Udržiavam sa fit. A k tomu vediem aj synov. Najstarší hrá futbal, aj preto som si urobil trénerský kurz. A spoločne chodíme na zápasy fandiť našim futbalistom MŠK Žilina. S manželkou si tiež radi nájdeme čas na kultúru - navštevujeme divadelné predstavenia, koncerty a pravidelne chodíme na filmové festivaly. Moja práca ma naozaj baví, rád vysvetľujem pacientom ich aktuálny stav, diagnózu a možnosti. Vždy sa pri tom snažím vcítiť do ich situácie. Predstavím si, že sedím na kresle sám. Keď hovorím úprimne a od srdca, je to ako poradiť sebe samému, bratovi alebo najlepšiemu kamarátovi. A týmto ľuďom chcete predsa vždy to najlepšie. To je aj dôvod, prečo ma to baví. Pomáhať. Chápem, že niektorí pacienti majú limitovaný rozpočet alebo si musia zákroky rozložiť v čase, ale aj vtedy sa vieme rozprávať o možnostiach.


 

Máte do budúcnosti s vašou klinikou veľké plány, kam by ste sa chceli posunúť?

Áno, mám ambiciózne plány do budúcnosti. Na našej klinike neustále posúvame hranice a zlepšujeme kvalitu poskytovanej starostlivosti. Mojou prioritou je pokračovať vo vzdelávaní a odbornom rozvoji celého tímu, aby sme zabezpečili, že Blaha Dent Clinic bude vždy na vrchole svojho odboru s prístupom k najnovším technológiám a postupom. Osobne sa plánujem aj naďalej venovať mladým lekárom a angažovať sa v komunitných aktivitách a vzdelávacích projektoch, ktoré prispievajú k zlepšeniu zdravotnej osvety a prevencie v našom regióne. Moja vízia je naďalej poskytovať najvyššiu úroveň dentálnej starostlivosti založenú na najnovších vedeckých poznatkoch a technológiách, v prostredí, kde sa naši pacienti cítia pohodlne a bezpečne.

Čo by ste odkázali čitateľom Žilinského večerníka ako váš odkaz do bežných dní z vašej pozície zubára?

Môj odkaz je jednoduchý. Zdravie zubov je kľúčové pre celkové zdravie človeka. Pravidelná starostlivosť o zuby a ďasná, spolu s dôslednou dentálnou hygienou, môže výrazne znížiť riziko rôznych problémov, ako sú zubný kaz alebo zápal ďasien. Nezabúdajte na pravidelné prehliadky u zubného lekára, ktoré pomôžu včas odhaliť potenciálne problémy.  A ako sa pozná dobrý zubár? Či už je to používanie rukavíc, kofferdamu, röntgenu, férové jednanie alebo písomný plán ošetrenia... A nebojte sa klásť otázky a komunikovať so svojim zubárom. Každý pacient je jedinečný a zaslúži si individuálny prístup, ktorý zohľadňuje jeho potreby a prípadné obavy. Starajte sa o svoje zuby a ony podporia Vaše celkové zdravie. Verím, že sa Vám darí udržiavať si zdravý životný štýl, vyváženú stravu, pravidelný pohyb a dostatok spánku.

 

DOSTUPNOSŤ V ŠIRŠOM CENTRE ŽILINY 

Sídlime na Závodskej ceste 4, v Žiline, v blízkosti Rondla. Neďaleko je ambulancia všeobecnej lekárky MUDr. Janky Blahovej, MBA a tanečná škola Plešinger. Venujeme sa širokému spektru stomatologických zákrokov pod operačným mikroskopom, vrátane endodoncie, dentoalveolárnej chirurgie – trháme osmičky, robíme resekcie i protetické práce. Ošetrujeme celé rodiny, aj detských pacientov, pre ktorých máme pripravené špeciálne preventívne balíčky starostlivosti. Veríme, že prevencia u detí je ešte dôležitejšia ako u dospelých a preto sa zameriavame aj na edukáciu detí a ich rodičov. Naša ponuka zahŕňa kvalitnú dentálnu hygienu, bielenie zubov, kompletnú implantológiu pri použití značkových švajčiarskych a nemeckých implantátov. Ak je to potrebné, radi vám odporučíme odborníkov na zubné strojčeky alebo fyzioterapiu pri problémoch s čeľustným kĺbom. Viac sa dozviete na webe našej kliniky, www.zubnylekar.eu.

 

 

KTO JE MARTIN BLAHA (42)?

Rodné mesto, aktuálne bydlisko: Žilina

Vzdelanie: 1. Lekárska fakulta Univerzity Karlovej v Prahe, Česká republika, certifikovaný dentoalveolárny chirurg, implantológ

Pracovné skúsenosti: Praha, Mexiko, Veľká Británia

Rodinný stav, deti: šťastne ženatý s lekárkou Jankou, 4 synovia (vek 12, 10, 8, 2)

Typická vlastnosť: úprimnosť, výrečnosť, empatia

Cestovateľský sen: Japonsko, Dominikánska republika, Zimbabwe, karavanom s rodinou kamkoľvek

Obľúbené jedlo: Plnená paprika so zemiakmi. Pokojne aj bez papriky.

Životný vzor: Moja mama, MUDr. Magdaléna Blahová, pracovala ako zubná lekárka 54 rokov, s láskou a nadšením pre svojich pacientov.


 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív M.B.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod