Žilinský Večerník

30. september 2024 | Jarolím
| -2°C

Šport

ROZHOVOR - Peter Pekarík po víťaznom návrate domov: Liga stúpa na kvalite, teším sa na ďalšie zápasy

Momentom zápasu Žiliny proti Komárnu bol návrat slovenského reprezentanta Petra Pekaríka (37) do materského klubu. Svedomitý krajný obranca po stretnutí nešetril pred médiami úsmevom i radosťou, pretože okrem troch bodov zožal obrovský potlesk od domácich fanúšikov.

30.09.2024 | 00:00

Ako ste videl duel proti Komárnu?

Zaslúžené víťazstvo, ktoré mohli byť ešte vyššie, lebo nám dva góly neuznali a pri dotiahnutí niektorých šancí by svietilo pri našom konte viac než len dva góly. Avšak ďakujem chalanom v kabíne, že ma skvelo prijali a všetko išlo hladko.

Máte už v krvi nový herný systém, keďže Žilina hrá na troch stopérov a vy ste v pozícii ofenzívneho krajného obrancu?

Som pri tíme štyri dni aj s cestou, musím toho ešte veľa vstrebať, lebo celú kariéru som bol zvyknutý na iný herný štýl. Je to však dosť ofenzívny štýl, čo mne bude sedieť a chce to len čas.


 

Milo vás prekvapilo tempo zápasu, je slovenská liga na vzostupe?

Ja slovenskú ligu sledujem pravidelne, mám o nej dosť informáciu a hráva mi v nej veľa kamarátov, s ktorými som pravidelne v kontakte. Osobne som sa presvedčil, že liga má svoju kvalitu, stúpa sa a teším sa na ďalšie atraktívne zápasy.

Diváci vás odmenili obrovským aplauzom, užili ste si dostatočne návrat domov?

Verím, že príde ešte viac divákov na tribúny a postupne bude ich chodiť viac. Samozrejme, treba poďakovať každému, kto si našiel cestu na štadión proti Komárnu, lebo bola celkom poriadna zima. V hľadisku som mal manželku, rodičov, kamarátov a vážim si to. Do budúcnosti opakujem, že verím v mohutnejšie podporu, aby sme spoločne mohli oslavovať víťazstvá.

Prvý štart bude aj niečo stáť do kabíny či také osobnosti ako vy takéto starosti nemusia riešiť?

Jedno s druhým sa nazbiera, pretože po návrate do Žiliny či za prvý zápas musím pokladníkovi Belkovi niečo priniesť. Chalanom určite niečo pripravím a donesiem, majú v tomto voľnú ruku a bude mi potešením. Prístupné je pre všetkých rovnako, ale budem sa snažiť doniesť ešte niečo extra.

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod