Žilinský Večerník

8. september 2024 | Miriama
| 12°C

Zaujalo nás

ROZHOVOR - Romana Tabák: Záujmy Slovenska v Bruseli sú pre mňa na prvom mieste

Bývala tenistka a aktuálne kandidátka do Európskeho parlamentu za stranu SNS Romana Tabák (33) je sympatická mamička pričom verejnosti predostrela svoje témy, ktorými chce uspieť v politickom boji počas najbližšieho obdobia.

03.06.2024 | 16:27

Prečo kandiduje do volieb Európskeho parlamentu pod hlavičkou strany SNS?

Lebo v Bruseli chýba pronárodná a sebavedomá politička, ktorá vie, čo chce a vie dosiahnuť výsledky. Rovnako sa nebojím vystupovať v anglickom jazyku, som aktívna na sociálnych sieťach a čítam maily od ľudí, ktorí mi hovoria, čo zlepšiť. Ľudia budú mať vďaka pre mne priamy kontakt v európskom parlamente.

Aké témy sú pre vás kľúčové, od ktorých v Bruseli nikdy neupustíte?

Určite nebudem hlasovať za Ursulu von der Leyen, aby bola opätovne zvolená za predsedníčku EÚ. Taktiež stop genderizmu, pretože napríklad v Nemecku prešiel zákon, že od 14 rokov si deti raz ročne môžu zmeniť pohlavie. Na tieto zvrátené veci treba poukazovať, pretože sa k nám postupne tlačia a tiež chcem, aby boli dostupnejšie hypotéky pre mladých. Záujmy Slovenska sú u mňa na prvom mieste, efektívne čerpanie eurofondov by konečne zaručilo, že šport bude môcť čerpať tieto dotácie.


 

Prečo sú na Slovensku tieto voľby stále málo populárne nízkou účasťou, dá sa to nejak zmeniť?

Sú len raz za päť rokov, verejnosť si stále neuvedomuje dôležitosť. Síce to postupne stúpa, preto i ja robím kampaň, aby mladí ľudia sa zaujímali, kto ich bude reprezentovať v Európskom parlamente.

Čo by ste chceli dokázať do budúcnosti ako politička na Slovensku?

Aby mi naďalej prechádzali zákony a chcem ukazovať výsledky mojej práce. Tiež by som rada dotiahla veľkého investora na Slovensko, ktorý vytvorí nové pracovné miesta pre ľudí či chcem usporiadať veľké športové podujatie svetového významu na najvyššej úrovni.

Dá sa v politike skutočne prepájať viera s politikou na konkrétnych skutkoch pre ľudí?

Ďakujem, výborná otázka. V prvom rade som hriešnica a v politike som aj pre neveriacich ľudí. Preto som rada, že podporujem stranu, ktorá nemá kresťanstvo v názve. Politika je o kompromisoch  a ja sa snažím vieru žiť, nie hlásať.

Krásne ženy idú dokopy so svetom módy, vy ste neuvažovali o dráhe modelky?

Uvažovala, ale rýchlo som si to rozmyslela nakoľko v modelingu ľuďom ide len o vaše telo či vizáž. Musíte držať diéty a podobné veci,  o ktorých každý z nás veľa počul. Tento svet je povrchný, teda nie je pre mňa.

Myslíte si, že krása v kombinácii so vzdelaním a inteligenciou dnes priťahuje dnešných mužov?

Každý muž chce niečo iné. Teraz mám i s odstupom času dobré pocity z môjho konca v profesionálnom tenise, lebo po mojom zranení som dostala športové štipendium v Amerike a získala som skvelé vzdelanie. Toto mi veľmi pomohlo, že život nie je len o tenise. Mužov priťahuje taký mix fyzickej a duševnej krásy, ale myslím si, že pravým mužom ide aj o tú vnútornú krásu.


 

Aký je  váš odkaz pre generáciu dnešných mladých ľudí, aby neboli len otrokmi sociálnych sietí ale snažili sa robiť niečo dobré seba i pre spoločnosť?

Každému odporúčam to, čo som si sama prežila. Ísť na misijnú cestu, venovať sa charite nejaký čas v inej krajine, aby ste pochopili o čom je život. Mne tieto cesty v Indii či v Afrike zmenili pohľad na život. Samozrejme, netreba brať nič vážne, čo sa ukazuje na sociálnych sieťach a vôbec nie byť otrokom počtu sledovateľov. Ja mám verejný profil, teda si poviem, že ma sleduje celý svet. Moja skutočná hodnota nie je vyššia a naopak nižšia podľa počtu sledovateľov.

Čo považujete vo vašom živote za najväčšie hodnoty?

Sebaláska. Viem vymenovať aj ďalšie, ale táto hodnota bola pre mňa kľúčová v živote.


 

 

KTO JE ROMANA TABAK (33)?

Dátum a miesto narodenia: 7.mája 1991, Bratislava

Vzdelanie: Concordia College New York, Durham University

Obľúbená dovolenková destinácia: Odkedy mám dieťa, tak nerada cestujem, preto Tatry

Životné krédo:  „Neplač, že to už nie je, buď rada, že sa to stalo“  a verš Ján 3:16

Športový vzor: Kobe Bryant, Ayrton Senna

Typická vlastnosť: Autentickosť

Obľúbený herec: Denzel Washington

Naj jedlo: Slovenské bryndzové halušky


 

 

Objednávateľ: Slovenská národná strana, Šafárikovo námestie 3, 814 99 Bratislava, IČO 00 677 639.

Dodávateľ: PUBLISHING HOUSE, a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina,  IČO 46895959.

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod