Žilinský Večerník

22. október 2024 | Sergej
| -2°C

Šport

ROZHOVOR - Rosina atakuje postupové priečky: Nebránime sa tomu, lebo máme vynikajúci káder

V. LIGA – SKUPINA SEVER. V neúplnej tabuľke sú futbalisti OŠK Rosina na skvelom druhom mieste a netaja sa ambíciou aj naďalej atakovať najvyššie pozície v lige. Viac nám zatiaľ o skvelej jeseni po cennom domácom triumfe nad Tvrdošínom (2:1) povedal hlavný tréner Tomáš Bolibruch (41).

19.10.2024 | 10:10

Tri body s nepríjemným Tvrdošínom majú skutočne cenu zlata?

Áno, do polovice polčasu tá hra bola dobrá, no paradoxne nám ublížilo vylúčenie hostí a tí v desiatich hrali skvele, držali loptu a nám sa vôbec nedarilo. Dokonca vyrovnali po našich chybách, keď si stopéri nerozumeli, pričom všetko smerovalo k remíze. V závere sme vybojovali rohový kop, po ktorom sa odrazená lopta dostala k Adamovi Líškovi a ten skóroval víťazný gól.

Výsledky sú zatiaľ nad vaše očakávania zo začiatku sezóny?

Práve naopak – verili sme, že to môže prísť, lebo káder je dlho pokope a doplnili sme ho bývalými hráčmi z Rosiny Adamom Líškom či Richardom Dingom a tiež k nám prišiel nový brankár. Všetci sa tešíme, že to ovocie prišlo práve vo výsledkoch, tie robia futbal a tabuľka vždy ukáže to najpodstatnejšie.

Postup do vyššej súťaže je realita alebo ešte táto otázka vzhľadom na čas je unáhlená?

O tomto je asi ešte skoro písať, no poviem to tak, že čo príde, to príde... Nebránime sa ničomu, uvidíme, ako sa všetko vyladí na jar, pravdepodobne prvé tri jarné kolá nám ukážu smer pre celú sezónu. Nechcem predbiehať, ale zatiaľ to je fajn, no nespia ani naši konkurenti. Zima bude v tomto smere rozhodujúca, lebo niektoré tímy sa možno posilnia a rozhodne aj kvalitný tréningový proces.


 

Žije celá Rosina futbalom, keď máte dobré výsledky?

Samozrejme, cítime silnú odozvu fanúšikov a ďakujeme im za skvelú podporu. Vnímame, že sa viac zaujímajú o futbal a dôkazom toho je, že chodia v hojnom počte s nami povzbudiť chlapcov aj na ihriská súperov. V silnom záujme sú aj naše stránky na sociálnych sieťach, takže môžeme byť v klube spokojní a ešte raz fanúšikom adresujem aj takto jedno veľké ďakujem.

Aj vás osobne musí futbal v týchto časoch zabávať... V klube ste už tak dlho, že ste zažili rôzne obdobia.

Rosinu trénujem už trinásty rok, takže prešli sme si už asi všetkým. Nemám to vnútri postavené na výsledkoch, lebo taký skvelý kolektív ťažko hľadať inde. Stále to bude o dobrej partii nielen hráčov, ale aj ľudí v klube, to sa potom robí všetko ľahšie. Nie je to o peniazoch, veľa ich teda nemáme, no vieme to vyvážiť ľudskými zdrojmi, tie sú ukážkové.

Spomínate financie, darí sa vám ich zohnať viac, keď ste v tabuľke tak vysoko?

Doba pokročila a naši hráči majú za tréningy určité peniaze a za zápasy odmeny, avšak všetci majú takmer rovnako, nerobíme medzi nimi rozdiely. Pokúšame sa každý týždeň osloviť nových partnerov, je to beh na dlhé trate, no verím, že budeme úspešní aj v tomto smere.


 

Ďalšiu sezónu by mala nastať reorganizácia líg, privítali by ste v rámci sezóny viac regionálnych derby zápasov?

Niečo sa musí zmeniť, lebo to naozaj chýba nie na regionálnej úrovni, ale tu blízko nás. Je tu silná Teplička, Bánová, Stráňavy a možno postúpi Višňové. Dobré by to bolo nejako správne nastaviť, lebo prišlo by všade veľa divákov a práve pre nich sa to hrá. My v tomto smere možnú reorganizáciu vítame, ale uvidíme, ako sa rozhodne za zeleným stolom. Futbal má totálne iný náboj, keď sa príde na vás pozrieť 500 divákov a viac, to potvrdí asi každý.

Ste dlho vo futbale, nejde kvalita týchto regionálnych líg postupne radikálne dole? Čo s tým sa dá robiť?

Máte pravdu, lebo málo klubov sa venuje mládeži. Ak nebudú kvalitní mládežníci, tak nebude žiadny tlak na hráčov a potom sa udejú také veci, že vidíte veľa futbalistov – cestovateľov z jedného tímu do druhého, kde si vypýtajú nejaké „dobré“ peniaze. U nás má mládež pod palcom niekdajší reprezentant Radoslav Zabavník (44) a má to cveng nielen vďaka jeho menu. Sám som aj trénerom mládeže a vidím ten pokrok, čo sa mu v Rosine podarilo urobiť. Klobúk dole pred jeho prácou, zanietením a snahou vychovať mladých futbalistov. K tomu máme kvalitných trénerov, celé to má zmysel a sme už aj úspešní.


 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod