Žilinský Večerník

25. september 2024 | Vladislav
| 10°C

Šport

ROZHOVOR - Tréner Bartovič po prvej domácej prehre: Importi musia byť lídrami tímu

Žilinskí hokejisti majú za sebou druhý domáci duel v extralige, ktorý proti Spišiakom výsledkovo nezvládli (2:4). Po prehre sa pred média postavil hlavný tréner Vlkov Milan Bartovič.

24.09.2024 | 22:21

Nebol dvojgólový náskok z úvodu stretnutia dostatočný, aby ste získali aspoň bod?

Vedieme o dva góly a brutálne rýchlo dostaneme hneď dva vyrovnávajúce góly, potom padol tretí gól, no veril som ,že nájdeme silu to zlomiť. Je to tretí ťažký zápas za piaty deň na začiatku sezóny, čo je náročné, ale ak nemáme energiu, tak musíme držať systém a dodržiavať, to čo sme si povedali v kabíne. V tomto sa potrebujeme ešte zdokonaliť.

Potešila vás aspoň premenená presilová hra?

Premenená presilovka je v poriadku, pracujeme na tom, ale mali sme aj ďalšie šance a tam sme mali rozhodnúť zápas, no nestalo sa. Málo sme sa tlačili do brány, streli boli vedľa  brány, celkovo tam chýbalo viac energie. Je pravda, že opticky nehráme zle, bojujeme, čo sa nedá nikomu vyčítať, no nevyhrali sme.

Nie je na čase, aby sa viac bodovo zobudili zahraniční hráči? Zatiaľ ich produktivita je dosť mizivá.

Presne na toto ku nám do Žiliny prišli, aby boli lídrami mužstva. Áno, máte pravdu a sú tu už dlhší čas, aby boli našimi lídrami hlavne v rozhodujúcich momentoch ako je presilová hra. Musíme viac zabrať, no pozrieť sa na to detailne a možno rozhádžeme jednotlivé formácie.

Čakajú vás prestížne domáce zápasy v rýchlom slede, čo by ste odkázal fanúšikom?

Ďakujem fanúšikom, lebo sú skvelí a teším sa, že ľudia na Košice a Slovan prídu. Od nás potom musí to byť pre nich totálne iná energia než proti Spišskej Novej Vsi.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod