Mäso dáme variť do osolenej vody, pridáme čierne korenie a bobkový list. Osobitne podusíme na 30 g oleja nahrubo nastrúhanú zeleninu. K podusenej zelenine dáme 50 g cesnaku nakrájaného na tenké plátky a lyžicu kečupu. Zeleninu vložíme do mäsového vývaru. Ďalej už nevaríme, aby zelenina nestratila farbu a vitamíny. Mäso nakrájame na kocky a pridáme k ostatnej polievke. Na tanieri pridáme do polievky lyžicu kyslej smotany a nadrobno posekanú kôprovú a petržlenovú vňať.
Ruský boršč
100 g predného hovädzieho mäsa, 50 g bravčového údeného mäsa, čierne korenie, bobkový list, 30 g oleja, 100 g cvikle, 250 g bielej kapusty, 100 g zeleru, 100 g mrkvy, 50 g cesnaku, kečup, kyslá smotana, kôprová a petržlenová vňať
26.07.2017 | 14:02