Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -4°C

Recepty

Rýchla tvarohová torta

4 dl mlieka, 250 g tvarohu, 1 vanilkový cukor, 20 g želatíny, 125 g masla, 125 g práškového cukru, 1 PL kakaa, marhuľový alebo jahodový kompót, kivi a šľahačka na ozdobenie

03.11.2017 | 14:26

Tortovú formu vyložíme alobalom (aj boky), želatínu necháme napučať. Dno formy vyložíme piškótami, ktoré pokvapkáme rumom a šťavou z kompótu. Boky vyložíme kolieskami kivi. Želatínu nahrejeme so zvyškom mlieka (nevaríme), teplú dáme do mixéra a pridáme tvaroh, maslo, vanilkový cukor a cukor. Polovicu krému nalejeme na piškóty, poukladáme ovocie, do druhej polovice zamiešame kakao, vylejeme na ovocie a necháme stuhnúť aspoň 3 hodiny v chladničke. Nakoniec odstránime z bokov alobal a zdobíme šľahačkou a ovocím.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod