Žilinský Večerník

23. november 2024 | Klement
| -5°C

Recepty

Rýchle jablkové rezy

olúpané jablká, mleté orechy (mandle), kryštálový cukor, 3 vajcia, polohrubá múka, práškový cukor, škorica, olej, alobal

24.11.2016 | 12:42

Na menší plech dáme alobal, vymastíme ho olejom, posypeme polohrubou múkou, mletými alebo posekanými orechmi alebo mandľami. Na to nakrájame olúpané jablká, osladíme kryštálovým cukrom a jemne posypeme mletou škoricou. Z 3 vajec urobíme piškótové cesto (na 1 vajce 40 g práškového cukru a 30 h polohrubej múky), ktoré vylejeme na pripravené jablká a pečieme 7 min. Po upečení múčnik preklopíme na pocukrovanú dosku tak, že piškóta zostane dolu a jablká sú hore.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod