Žilinský Večerník

30. október 2024 | Šimon, Simona
| 4°C

Recepty

Sedliacka baba

400 g vareného mäsa (bravčové, hovädzie), 400 g masla, 3 rožky, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 dl mlieka, 2 vajcia, 7 paradajok, mleté čierne korenie, soľ, vegeta, 300 g údenej slaniny, 100 g syra, tuk na vymastenie pekáča

25.11.2016 | 09:07

Maslo vymiešame so žĺtkami, pridáme pomleté mäso a rožky, ktoré sme namočili v mlieku. Osolíme, pridáme vegetu, korenie, nadrobno pokrájanú cibuľu, rozotrený cesnak a dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame ho k mäsu. Dno pekáča vymastíme, poukladáme na kolieska nakrájané paradajky, mäsovú zmes, navrch poukladáme na pásy nakrájanú slaninu a dáme piecť. Hotové posypeme strúhaným syrom. Podávame so zeleninovým šalátom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod