Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Slané hastrmanky

200 g polohrubej múky, 150 g masla, 3 PL mlieka, 20 g droždia, štipka cukru, vajce na potretie, strúhaný syr na posypanie

12.10.2016 | 12:30

Z trochy mlieka, štipky cukru, trochy múky a droždia urobíme kvások. Keď je vykysnutý, spracujeme ho na doske s ostatnými prísadami na hladké cesto, z ktorého vytvarujeme guľu. Vložíme ju do hrnca so studenou vodou a necháme asi hodinu až cesto vyskočí na povrch. Potom ho čistou utierkou osušíme a vyvaľkáme na pomúčenej doske ½ cm plát. Vykrojíme z neho kolieska, uložíme na dobre pomastený plech, potrieme dobre osoleným ušľahaným vajcom a posypeme strúhaným syrom. Pečieme doružova. Z tohto cesta môžeme urobiť aj sladké pečivo, ak ho potrieme neslaným vajíčkom a pocukríme vanilkovým cukrom.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod