Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Sliepka na uhorský spôsob

1 sliepka, 3 cibule, ½ kg koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler,...), 1 PL rajčinového pretlaku, olej, hladká múka, čierne korenie, soľ

12.10.2016 | 11:23

Nakrájanú cibuľu speníme na oleji a pridáme rozporciovanú osolenú sliepku. Opražíme a dusíme. Po chvíli pridáme koreňovú zeleninu v celku. Mäkkú zeleninu vyberieme, necháme vychladnúť a rozmixujeme. Medzitým môžeme sliepku vykostiť. Dáme späť do hrnca s rozhabarkovanou múkou. Pridáme rajčinový pretlak, korenie a povaríme. Pre chuť je dobré pridať 1 dl vína. Môžeme pridať i sójové mäso a za hrsť hrachu. Podávame s chlebom, cestovinou alebo knedľou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod