Žilinský Večerník

22. november 2024 | Cecília
| -5°C

Recepty

Sójové mäso so zeleninou

100 g sójového mäsa (kocky), 1 balíček mrazenej zeleniny (hrášok s mrkvou), 1 cibuľa, 2 – 3 bobkové listy, 1 ČL vegety, na špičku noža červenej papriky, soľ

14.10.2016 | 14:10

Sójové mäso zalejeme teplou vodou (najlepšie večer pred varením). Posypeme vegetou, premiešame. Ráno vodu zo sójového mäsa zlejeme. Napučané sójové kocky pokrájame na menšie kúsky a vložíme do hrnca, v ktorom sme spenili cibuľu na oleji. Pridáme bobkové listy, červenú papriku, podlejeme horúcou vodou a dusíme asi 20 minút. Keď je sójové mäso mäkké, nasypeme do hrnca mrazenú zeleninu a dusíme, kým nezmäkne. Pred dovarením podľa chuti osolíme a nakoniec pridáme 1 ČL masla na zjemnenie. Podávame s ryžou, zemiakmi, prípadne cestovinami.

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod