Žilinský Večerník

19. september 2024 | Konštantín
| 7°C

Z regiónu

Spa Aphrodite hostila stretnutie ministra cestovného ruchu a športu so zástupcami cestovného ruchu Žilinského kraja

Oblastná organizácia cestovného ruchu Rajecká dolina (OOCR) privítala v Rajeckých Tepliciach ministra cestovného ruchu a športu SR Dušana Keketiho a štátneho tajomníka ministerstva Mareka Harbuľáka. Stretnutia sa zúčastnili aj zástupcovia Krajskej organizácie cestovného ruchu a zástupcovia ostatných 5 oblastných organizácii cestovného ruchu Žilinského kraja – OOCR Turiec, OOCR Kysuce, OOCR Malá Fatra, Klaster Orava a Región Liptov.

09.09.2024 | 16:01

Predmetom stretnutia boli témy rozvoja cestovného ruchu v Žilinskom kraji, rozvoj a vízia kúpeľníctva či návšteva malebnej obce Čičmany. Žilinský kraj bol v roku 2023 druhým najnavštevovanejším krajom na Slovensku. Rozvoj cestovného ruchu a športu je preto kľúčovou prioritou Žilinského kraja, ktorý prostredníctvom Krajskej organizácie cestovného ruchu Žilinský turistický kraj ako aj prostredníctvom intenzívnej spolupráce s oblastnými organizáciami cestovného ruchu v Žilinskom kraji sa snaží dlhodobo vytvárať optimálne podmienky na zvyšovanie počtu návštevníkov nielen zo Slovenska, ale aj zahraničia.


 

 

Na stretnutí v Rajeckých Tepliciach aktéri diskutovali o súčasnom fungovaní odvetvia cestovného ruchu ako aj o vízií a vytváraní podmienok pre efektívnejšiu spoluprácu všetkých zainteresovaných aktérov s cieľom posilnenia odvetvia cestovného ruchu na Slovensku.

 

"Osobne považujem za zásadné pravidelne sa stretávať s organizáciami a ľuďmi, ktorí formujú a priamo poskytujú služby v oblasti cestovného ruchu. Regióny ako Liptov, Orava, Kysuce, Turiec či Horné Považie ponúkajú neuveriteľne bohatú škálu zážitkov – od lyžovačky a turistiky, cez cykloturistiku a akvaparky, až po kúpele, ktoré sú obľúbené najmä medzi domácimi návštevníkmi. Štatistiky hovoria jasne – štvrtina slovenských turistov volí práve tento región. Naším cieľom je však zvýšiť aj záujem zahraničných turistov, a preto plánujeme v budúcom roku navýšiť finančnú podporu cez dotácie. Konkrétne organizácie cestovného ruchu v Žilinskom kraji môžu získať až o 1,5 milióna eur viac na svoje projekty," uviedol Dušan Keketi, minister cestovného ruchu a športu SR.


 

 

„Som nesmierne rád, že pán minister spoločne s pánom štátnym tajomníkom cestovného ruchu a športu prijali moje pozvanie ako predsedu OOCR Rajecká dolina a prišli do Rajeckej doliny. Spolu s ostatnými oblastnými organizáciami cestovného ruchu a tiež našou krajskou organizáciou cestovného ruchu sme mohli diskutovať o každodenných radostiach a starostiach nás ako organizácii cestovného ruchu. Dôležitou témou nášho rokovania boli pripravované legislatívne zmeny a naše pripomienky, tak aj o ďalšie možnosti a vízie cestovného ruchu pre Žilinský kraj. Ja ako predseda OOCR Rajecká dolina verím, že aj vďaka novému ministerstvu budeme krásu slovenských regiónov rozvíjať a cestovný ruch bude čoraz silnejším pilierom slovenského hospodárstva.“ vyjadril sa Peter Slyško, predseda OOCR Rajecká dolina.


 

 

Účastníci stretnutia mohli spoločne navštíviť aj obec Čičmany, kde im predseda OOCR Rajecká dolina predstavil možnosti a plány rozvoja tejto unikátnej obce na Slovensku, ktorá má len 126 obyvateľov.

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív P.D.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod