Žilinský Večerník

6. júl 2024 | Patrícia, Patrik
| 23°C

Šport

Športovci s tenisovými amatérmi sa spoja pre dobrú vec: Financie z turnaja venujú pre malých onkologických bojovníkov

Už po štvrtýkrát sa uskutoční počas najbližšieho piatka 5. júla 2024 charitatívny tenisový turnaj amatérov a športových osobností v areáli TK Kysucké Nové Mesto. Cieľom je hlavne v rámci bohatej tomboly vyzbierať peniaze pre dobrú vec, tentoraz poputujú občianskemu združeniu Svetielko nádeje. Patrónom charitatívneho rozmeru sa stal herec Ján Dobrík (39), ktorý okamžite podporil aj cez jeho príbeh dobrú vec.

02.07.2024 | 10:39

MNOHÉ ZVUČNÉ OSOBNOSTI

Športovci s tenisovou raketou v ruke budú zárukou kvality, ale aj zábavy. Pre tento ročník potvrdili účasť mnohé futbalové, hokejové a hlavne tenisové celebrity. Spomedzi zástupcov bieleho športu na turnaji uvidíte Andreja Martina, Karola Becka, Igora Zelenaya či Filipa Horanského. Ženy budú zastupovať Michaela Hončová a Silvia Chudá. „Bol som na prvom ročníku, odvety sa mi pre pracovné povinnosti nepodarilo prísť. Vždy som sa na túto akciu tešil, lebo v sebe skrýva neskutočne krásne posolstvo. Navyše sa stretne partia výborných ľudí – prísť na Kysuce je ozaj dobrý nápad. Budeme radi, keď sa prídete na nás pozrieť či sme ešte nezabudli hrať tento krásny šport,“ podotkol legendárny Karol Beck, niekdajší 35. najlepší hráč svetového rebríčka ATP. Európsky futbalový šampionát je v plnom prúde a futbalovú zástavu na turnaji bude chcieť držať čo najvyššie Zdeno Štrba. „Naša generácia zažila vrchol v postupe do osemfinále majstrovstiev sveta, týmto súčasným hráčom patrí hold za skvelú reprezentáciu krajiny. Ohľadom tenisového turnaja to bude moja premiéra, počul som len samé dobré veci a fakt sa teším.“ Hokejisti už tradične vyšlú svojich bojovníkov z radov klubu Vlci Žilina. Na turnaji sa okrem Františka Skladaného predstavia aj čerstvé posily Miroslav Mucha a Daniel Gachulinec. „Bol som na prvom ročníku a musím uznať, že rozsah akcie išiel raketovo hore. Vždy podporím tieto veci, lebo majú nezastupiteľné miesto v našej spoločnosti,“ dodal Gachulinec. Poriadne prekvapenie sľubuje hokejbalový majster sveta Róbert Kašša. „Tenisový turnaj je pre nás počas leta skvelou voľbou, v tomto termíne sú aj hokejbalové majstrovstvá mládeže v Žiline, a tak sľubujeme, že do Kysuckého Nového Mesta okrem brankára Stanislava Petríka dotiahneme aj jednu veľkú hokejovú legendu. Nechajte sa prekvapiť, bude to stáť za to.“


 

 

BOHATÝ PROGRAM HLAVNE PRE DETI

Organizátori tento ročník posunuli na vyšší level aj sprievodné akcie. Okrem skvelého cateringu pod taktovkou tímu Mariána Masaryka z Kysuckého Lieskovca sa podarilo zohnať hudobných hostí či myslieť hlavne na malé ratolesti. „Som rád, že môžem byť súčasťou turnaja a verím, že príde veľa ľudí nielen z Kysuckého Nového Mesta. Bohatý program skutočne stojí za to a bude to dobrá zábava do polnoci. Tešíme sa na vás,“ povedal event manažér turnaja Jakub Kubík zo ŠportBaru, ktorý sa bude starať o pitný režim priamo na kurtoch TK Kysucké Nové Mesto.


 

 

CHARITATÍVNY ROZMER PRE ONKOLÓGIU

Aj cez svoj príbeh sa rozhodol stať tvárou charity herec Ján Dobrík. Vyzbierané peniaze tradične putujú na žilinskú nemocnicu a druhá polovica vždy nájde nového adresáta. Pre štvrtý ročník sa organizátori rozhodli dať dôveru práve do rúk herca Jána Dobríka. „Pri prvom telefonáte som neváhal ani sekundu, bol som milo prekvapený gestom organizátorov. Rozhodli sa zakúpiť jeden z mojich obrazov v rámci môjho projektu. „Maľovanie bola spoločná aktivita s našimi deťmi vždy, keď Timko (syn Jána Dobríka – pozn. autora) mohol tráviť čas doma. Výsledky som sa odvážil ukázať pár kamarátom a na moje veľké prekvapenie sa im páčili natoľko, že ich chceli mať zavesené doma, v práci, v kancelárii. Na otázku, čo za to, som povedal, že daj mi, koľko uznáš za vhodné, a ja všetky peniaze pošlem organizácii Svetielko nádeje, ktoré už dvadsaťjeden rokov pomáha deťom a rodičom na detskej onkológii v Banskej Bystrici. Potom som plátna a túto myšlienku zverejnil na sociálnych sieťach a od januára do apríla som vďaka tomu poslal Svetielku 5 200 eur. Za každé jedno euro pre detičky na onkológii ďakujem, všetky financie cez variabilný symbol pôjdu na Svetielko nádeje, o všetkom bude mať každý prehľad. Ešte raz obrovská vďaka.“


 

Organizátori majú vyše tridsať cien v tombole, ktoré sú zárukou veľkej atraktivity. „Po minulom ročníku sme sa rozhodli zvýšiť cenu jedného tombolového lístka na 10 eur, no zato sme zvýšili hodnotu cien. Od našich partnerov máme veľa krásnych pobytov, hokejové dresy na čele s Jurajom Slafkovským, futbalové dresy našich reprezentantov i mnoho ďalších skvelých cien. Príďte podporiť dobrú vec,“ dodal organizátor a autor myšlienky turnaja Juraj Vnuk.


 

 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod