Žilinský Večerník

8. september 2024 | Miriama
| 12°C

Šport

ŠPORTOVEC MESIACA JÚN - Gabriela Gajanová po skvelom výkone v Ríme kráľovnou mesiaca jún

Tradičná športová anketa dopriala titul v mesiaci jún ďalšej zástupkyni nežného pohlavia. Atlétka Gabriela Gajanová (24) si zaslúžene vybojovala prvenstvo v nabitej konkurencii po senzačnom výkone na európskom šampionáte v Ríme.

01.07.2024 | 22:55

KONKURENCII LIPTÁČKA NEDALA ŠANCU

Rodáčka z Liptovského Mikuláša vybojovala striebro v behu na 800 metrov počas európskeho šampionátu v Ríme. Počas finále, ktoré sa konalo 12. júna 2024, zabehla čas 1:58,79 min a pre naše farby získala cenný kov po šiestich rokoch, keď naposledy získal rovnako striebro v nemeckom Berlíne Matej Tóth v chôdzi na 50 kilometrov. Výborné výsledky nádejnej olympioničky neunikli pozornosti odbornej poroty, ktorá jasne rozhodla o víťazstve v ankete za mesiac jún. V tomto roku ešte nemal žiadny víťaz taký jasný náskok, keď slovenská futbalová reprezentácia zaostala za víťazkou až o 51 hlasov. „Ďakujem za každý hlas, vážim si podporu aj týmto smerom. Je to pre mňa záväzok, aby som naďalej na sebe tvrdo pracovala a verím, že sa dostavia ďalšie výborné výsledky. Titul v ankete si vážim a má pre mňa veľkú hodnotu,“ dodala tradične s úsmevom na perách, no s obrovskou pokorou v hlase Gabriela Gajanová v reakcii na júnový triumf.


 

JASNÝ NÁSKOK PRED FUTBALISTAMI

Jányho na pomyselnom tróne statočne naháňali druhá ultramaratónka Lenka Poláčková či vodná slalomárka Zuzana Paňková. Kto bude po mladej tenisovej hviezdičke, biatlonovej nádeji, olympijskom strelcovi a spomínanej sympatickej atlétke ďalším víťazom? Dozvieme sa najbližšie už 1. augusta 2024.


 

 

CELKOVÉ PORADIE MESIACA JÚN 2024:

 

1.     Gabriela Gajanová

2.     futbalová reprezentácia Slovenska (o 51 hlasov menej ako Gajanová)

3.     Zuzana Rehák Štefečeková (o 3 hlasy menej ako futbalová reprezentácia Slovenska)

4.     – 5. Stanislav Lobotka a Filip Marinov (zhodne o 1 hlas menej ako Rehák Štefečeková)

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Zdroj: PR

Foto: TASR

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod